Beste mensen,

Het is alweer bijna het einde van het jaar 2018. Wat is dit jaar toch snel voorbij gegaan en wat hebben we genoten van de vele schaakpartijen die we hebben gespeeld. En wat is er veel gebeurd.

Als het einde van het jaar nadert is zo’n moment een mooie gelegenheid om terug te kijken naar het afgelopen jaar 2018 maar vooral om vooruit te kijken naar het jaar 2019.

2018 was een goed jaar, zowel voor de leden als voor de vereniging. Ik noem u wat onderwerpen ter herinnering, en tevens geef ik aan wat er staat te gebeuren:

Natuurlijk allereerst  dank aan alle vrijwilligers, die zich belangloos inzetten voor het welzijn van de vereniging. Denk daarbij aan Babak die steeds weer opnieuw en belangloos ons interessante schaaklessen en analyse voorschotelt. Of de mensen die de bar opruimen en afwassen. Of diegene die iedere maandagavond indelen, openen of sluiten, schaakles in de bajes enz. enz.

We hebben in 2018 een prima financieel jaar gedraaid, Jan, heeft de cijfers op een rijtje gezet en we sluiten het jaar af met zwarte cijfers. Dit resultaat komt mede door de 8 tal sponsoren die we hebben verworven.

Een ander groot succes was de simultaanschaak tegen Jan Timman, daar deden zelfs 37schakers aan mee. Ook werd er in pers veel aandacht aan besteed. Jan Timman is in Nederland nog steeds een grote naam.

Verder hebben we met de diverse teams in de OSBO gespeeld.

Ook hebben we gezamenlijk met enkele leden het verhaal van “Onze Missie “neergezet.

Dan hebben we een groot interview gehad bij Radio Gelderland, dit werd door 350.000 mensen beluisterd. En heeft De Toren behoorlijk wat naamsbekendheid gegeven.

Om eens een keer, tegen wat andere tegenstanders te spelen, hebben we de “”Massakamp” tegen Velp en de “Ten to Ten  tegen de Elster Toren gespeeld.

Aankomende activiteiten,

We zijn inmiddels gestart met 4 teams (viertallen) in de nieuwe SOS competitie.

Dan zijn er alweer returnwedstrijden gepland, tegen SV Velp en de Elster Toren’

Wegens enorm succes, is er ook volgend jaar op maandag 27 mei 2019 weer een simultaanschaak tegen Jan Timman. (we hebben weer een sponsor gevonden :-)

“Chess on the River” wordt gehouden op Zaterdag 15 juni 2019”,dit is  een uniek schaakevenement, Nederlandse primeur waarbij 28 schakers gaan schaken op de Rijn en de Lek ( 4 uur) Met tussendoor een uitleg van een natuurgids over de natuur en cultuur van onze rivieren

Schaakles in de Blue band Bajes, ook hiervoor hebben zich 6 vrijwilligers gemeld die schaakles willen geven. Inmiddels is de eerste les een feit en gaan we op Dinsdag 8 januari daarmee verder. (stukje maatschappelijke betrokkenheid)

Rest mij nog u allen ook namens het bestuur hele fijne, warme feestdagen toe te wensen,  en voor 2019 veel gezondheid en veel schaakplezier !

Dank u wel, Fred Schonis