Op vrijdag 3 april was de verloting onder de goede inzendingen van de drie schaakpuzzels. Bij deze een verslag, de oplossing van de schaakpuzzels en de prijsuitreiking. 

puzzel1Twee weken lang hebben de schaakpuzzels bovenaan de website van De Toren gestaan, er zijn 80 flyers uitgedeeld op de vrijdagavond en zo’n 130  e-mail berichten zijn er verstuurd naar de ouders. In totaal krijgen +/- 80 kinderen les in stap1, 2 en 3. Daarvan hebben 15 kinderen mee gedaan met de schaakpuzzel. 1 deelnemer in stap 1, 11 deelnemers in stap 2 en 3 deelnemers in stap 3. Mijn inzien ’s een zeer lage deelname. Er word gedacht om dit via een enquête te onderzoeken. Waardoor het komt dat er niet meer deelnemers aan mee hebben gedaan.

Maar dan nu de oplossingen en de bekend making van de winnaars. 

puzzel2Oplossing puzzel stap 1. Zwart aan zet; Dd1 # mat. 

stelling1

Winnaar van schaakpuzzel stap 1, is Guyon Terpstra. Dat was ook niet moeilijk want er was maar één deelnemer.

 

puzzel3Oplossing puzzel stap 2, Wit aan zet; Paard b5-c7 # mat. 

stelling02

puzzel4Twee kinderen hadden niet de juiste zet afgegeven ondanks dat kregen ze toch een prijsje  "De Toren keycord " omgehangen, maar negen andere kinderen hadden wel de juiste zet gedaan. Echter waren er van de negen er slechts vijf op komen dagen.  Dus moest er geloot worden wie de winnaar werd.

De verloting werd uiteraard gedaan door de bedenkers van de puzzels, Sofie en Sara. En de winnaar van schaakpuzzel stap 2 werd ...........Iva Binnendijk. Onder luid applaus werd haar de prijs overhandigd.

 

 

puzzel5Oplossing puzzel stap 3;   Wit aan zet;  Ph6+ -  Kh8, Dg8+. Txg8, Pf7# stikmat.

stelling3

puzzel6Alle drie de deelnemers van schaakpuzzel stap 3 hadden de juiste oplossing bedacht. Dus moest er geloot worden en de winnaar werd……………………Dominick van dijk 

Alle deelnemers hebben een mooie Toren sleutelhanger + keycord omgehangen gekregen van de twee lieftallige dames, Sofie en Sara.

puzzel 7Sofie en Sara erg bedankt voor het bedenken van de puzzels, medewerking van de prijsuitreiking en kregen daarom uit handen van Margreet Wevers iets moois (en mooie kom met naam en paaseitjes)  overhandigd voor hun inzet.

Ook gaat alle dank uit naar Margreet Wevers van schaakkunst die al deze prijzen zelf heeft vervaardigd. 

Voor nog meer leuke foto's kijk op picasa