Op vrijdag 30 januari werd vlak voor de prijsuitreiking van de IJC, de verloting verricht van de schaakpuzzel wedstrijd. Deze puzzel was onderdeel van een schaakpartij die gespeeld werd tijdens de IJSCO jeugdschaaktoernooi te Ede.

groep prijspuzzelOnder begeleiding van twee charmante dames Sofie en Anna kregen de zes deelnemers,  die de goede en juiste oplossing hadden ingestuurd,  in eerste instantie een medaille opgehangen.  De deelnemers waren; Vera maters,  Lucas van der Weijden, Jesse Jansen, Floris Mulder, Boaz van Weele en Ilan v.d. zand.

Ilan winstDaarna werd de verloting uitgevoerd. In een plastic zakje zaten zes papiertjes waarop de namen van de deelnemers stonden genoteerd. Daaruit werd onder de bezielende  toezicht van deze twee dames één papiertje uit het zakje gepakt.

En de gelukkige was……….. Ilan vd zand. Deze kreeg een mooi Toren tasje met daarin een schaak notitie boekje, pen en koning sleutel hanger overhandigd.  

En dat door alleen maar een goede oplossing in te sturen.

En dan nu de goede oplossing: Volgens Fritz schaak programma werd er gespeeld;  Wit Toren (b6) slaat(x)  loper (b7). Vervolgens:

de oplossingVerder nog de complimenten voor nog drie overige deelnemers, die toch moedig een poging hadden gewaagd, echter gaven zij een andere oplossing.

Merijn Jansen  Le3 - c5, valt Toren aan. Als de witte loper de zwarte Toren slaat kan de zwarte dame  de witte toren slaan en is er alleen maar geruild.

Cas  Prinse      B3xB2 ???,  er staat geen stuk op B3 en ook niet op B2.. 

Nord Prinse     C3xD4, Paard slaat de zwarte pion. Maar dan slaat zwart met de loper (b7) het Paard d4. En is er alleen maar geruild.

Meer foto's staan op Picasa.