Op vrijdag 14 februari werden Xadya en de schakers van Toren A1gehuldigd als Topjeugdspelers. Ze waren allemaal Nederlands Kampioen Schaken.Glimlach

xadyaDeze keer niet tegelijk met de periode prijzen, maar voorafgaand aan de Next Level vond de huldiging plaats.

Xadya werd gehuldigd voor het behalen van het Nederlands Jeugdkampioenschap Snelschaken Meisjes B op 12 oktober 2013 te Brunschoten. Ze kreeg de pastel tekening uit handen van Peter te samen met een oorkonde en consumptiebonnen. Een super prestatie. Gefeliciteerd Xadya je bent voor de tweede keer een jeugdtopspeler van de Toren.

Het Nederlands Jeugdkampioenschap Clubteams vond plaats in Den Bosch op 14 september (ronde 1,2), 5 oktober (ronde 3,4), 9 november (ronde 5, 6) en 14 december (ronde 7,8). Toren A1 deed mee en had 7 spelers. Thomas speelde alle dagen en was top score met 7 uit 8. Hij was ook aanwezig in Mierlo toen Toren A1 ook Open Nederlands Kampioen werd.

TorenA1De huldiging die daarbij hoorde kon hij niet bijwonen, maar nu wel en kreeg hij een pastel tekening. Eindelijk kon ik hem tekenen in een Feyenoord shirt. Ook Noud was alle dagen aanwezig in Den Bosch en kreeg een pastel tekening. Mees moest 1 keer afzeggen. Hij was ook aanwezig in Mierlo, kreeg bij de huldiging daarvan een pastel tekening. Nu moest hij verstek laten gaan. Hij krijgt zijn oorkonde en bonnen op een later tijdstip. Mees is trouwens ook Nederlands kampioen 1993 bij het open NK rapid 2013 te Eindhoven geworden. Fabio ook schaker in Toren A1 was er niet tijdens de huldiging. Hij deed 2 maal mee in Den Bosch. Voor hem wacht nog een pentekening. Maar zonder invallers had het team het niet gered. Rond 1 en 2 deden Justin en Malcolm mee. Malcolm was in Mierlo aanwezig en kreeg al een pentekening voor die prestatie. Nu kreeg hij de oorkonde en de 7 schakers van Toren A1 tezamen ingelijst.

justinJustin kwam te laat voor de huldiging en kreeg nog gauw even zijn pentekening in de handen gedrukt. Joost was de invaller tijdens ronde 5, 6. Misschien wel de zwaarste ronde. Ook voor hem een pentekeningen. Hieronder nog wat resultatenoverzicht betreffende de prestatie van de 7 heren.

Als ik goed ben geïnformeerd mogen Mees en Justin niet meer meedoen volgend jaar. De andere wel en we hebben nog meer goede A/B schakers. Ik wens de heren eventueel aangevuld met nieuwe schakers de volgde keer veel succes en hoop dat ze hun titel kunnen prolongeren. Dit was de laatste keer dat er bij de huldigingen van Nederlands kampioenen tekeningen van mij werden uitgereikt. Ik heb het met veel plezier gedaan, maar nu vind ik het wel genoeg geweest. Tijd voor iets anders.

Ik heb ook nog foto’s gemaakt tijdens de IJC. Klik hier voor de foto’s in Picasa.

uitslagen

eindresultaat

de kampioenen