Ik heb mij teruggetrokken uit de jeugdcommissie i.v.m. mijn gezondheid.Huilen

 2010mei_NK_groningen
mei 2010; Geert in Toren E1 bij NK in Groningen 

2010sept_mierlo

sept 2010; Frank in Toren C3 bij Open NK te Mierlo

Maart 2010 is mijn zoon Geert gestart bij de Toren. Hij was op dat moment ook lid bij WDC. Bij WDC was ik al een actieve vrijwilliger betreffende fotografie, web verslagen en hulpouder. Ook bij de Toren ben ik vanaf begin actief geweest. In eerste instantie vooral als fotograaf, maar al gauw kwamen daar allerlei andere activiteiten bij.

Augustus 2010 werd ook mijn oudste zoon: Frank lid van de Toren, nadat hij een jaar niet meer actief had geschaakt.

2010dec_welkom

Vanaf de start van het seizoen 2010/11 zat ik in de oudercommissie. Wat daarvan de status ook mocht zijn…. Frank en ik waren aanspreekpunt voor de ouders, ondersteunde op de vrijdag (in de lead bij het maken van de competitie indeling), organiseerde pepernotentoernooi/slotdag …..

Daarnaast hielp ik Peter bij de coördinatie van IJSCO toernooi voor de Torenaren, schreef ik vele verslagen en maakte heel veel foto’s.

Begin 2012 kwam Karen Langerwerf de commissie versterken en werd de naam jeugdcommissie. We gingen levend schaak spelen, Peter werd erelid en we huldigden de kampioenen met portret tekeningen van mijn hand.

Begin 2013 ben ik een tijd volledig gestopt geweest met al het vrijwilligerswerk wat ik deed voor de Toren in verband met een burn-out. Vrij snel heb ik het vrijwilligerswerk inclusief jeugdcommissie werk weer opgepakt terwijl ik nog herstellende was van de burn-out.

Bijna volledig herstelt, kreeg ik in oktober te maken met een serieuze terugval. Ik deed het rustig aan in het werk en het vrijwilligerswerk. Hersteld blijft te lang uit waardoor ik heb besloten te stoppen het de activiteiten van de jeugdcommissie. Ofwel, het stoppen met de organisatorische zaken.

Binnenkort worden er weer NK kampioenen gehuldigd. Dit wordt de laatste keer dat ik dan portrettekeningen uitdeel. Hier stop ik mee. 18 keer tekende ik NK kampioenen, maar het aantal schaakportreten naderd de 40. Schaken inspireert mijn creatieve zintuigen en dat zal blijven.

 

Voorlopig zal ik weinig te zien zijn op het Olympus of op schaaktoernooien, maar als ik er ben en er is iets bijzonders aan de hand, dan hangt er vast nog steeds een fototoestel om mijn nek. Ook zal ik af en toe nog wel een web verslag schrijven. Ik hoop eind februari/maart nog een interview verslag te publiceren. De voorbereiding is in volle gang. Kortom wel een eind voor een aantal activiteiten, maar niet voor alles.

Ouders die actief mee wil helpen kunnen zich melden bij Karen. Je hoeft niet direct in de jeugdcommissie (mag wel hoor), maar alle helpende handjes zijn welkom.

Ik vond het fijn om samen te werken met Frank, Karen en vele anderen. Bedankt voor vele mooie momenten.