Wat moet ik aan op het feest van Rozet? Welk hoedje? OnschuldigWelke kousen? Heeeel veel vragen! Vier fantastische moeders zijn al weken in de weer met patronen uitzoeken, knippen, locken, naaien...we willen ze graag in het zonnetje zetten. Hier iets over Erna, Inéz, Chantal, Bianca.

Arnhem, 7 december 2013

naaien5Beste Jeugdschakers van verenigingen SV De Sleutelzet, Arnhemse Schaakvereniging en SV De Toren,

Op 12 november werd aan de schaakverenigingen officieel bekend gemaakt dat H.K.H. Prinses Beatrix de opening van De Rozet kwam verrichten. We kregen een uitnodiging om als onderdeel van dit mooie Rozet programma een partijtje “Levend Schaak” te mogen laten zien. In allerijl werd een plan in elkaar geflanst. Na de reuze inkopen voor 40 kinderen, voor 80 kinderen thermokousen (we spelen 2 partijtjes), stapels T-shirtjes met lange mouwen, hoedjes, hoeden, kroontjes, bordjes moesten de vele meters garen, elastiek, goudband, zwarte en witte stof verwerkt worden...hier een stukje over de vier moeders achter de schermen die tussen de pepernoten en sinterklaasperikelen door nog druk bezig zijn met alle schaakbroeken, capes en de Dame-rokken; Erna, Bianca, Chantal en Inéz! Al zo vast een dubbeldik applaus!

naaien1naaien2

naaien4Voor Inez is het hele gezin nu in de schaak-ban! Wethouder en pa Martijn gaat de schaakpartij aan. Zijn zoon Sander (die kennen we!) zit in zijn team. De zusjes Manon, Jasmijn en Lianne staan op het schaakbord...en raad eens wie alle broeken mee heeft zitten locken en naaien....Ja, heus moeder Inéz Leisink! Ook in de gezinnen bij Erna, Bianca en Chantal is het niet mis, vele meters stof worden verstouwd tot broeken, capes, rokken! Ook daar is de levend schaakkoorts aardig toegeslagen. Noëlle, Thijmen en Annika spelen alle drie mee! Hun moeder Chantal tekende de patronen van de rokken naar eigen ontwerp! Erna, bij jou bleek de huiskamer het meest groot en daar werd alles gestald, de veeeele meters over alle stoelen heen. En ja straks staan ook Thomas, Ilse en Ruben op het veld. Bianca, de vele uurtjes van elastieken en bandjes inrijgen zijn ons zeker niet ontgaan! Bijzonder handig dat jullie zo dicht bij elkaar wonen! Natuurlijk staan Marijn en Ruben op het veld! We zijn reuze benieuwd hoe alles staat! Dames enorme dank voor jullie inzet! We zijn echt enorm benieuwd naar het resultaat! De kinderen dank voor de vele keertjes mogen passen en meten!

naaien3Heb je speciale of gewone vragen? We geven graag antwoord (als we het weten)...

Tot de volgende Nieuwsbrief!

Theo Kloppenburg; SV De Sleutelzet,

Erik Wille; Arnhemse Schaakvereniging,

Karen Langerwerf; SV De Toren.

Terug naar overzicht van nieuwsbrieven "Levend Schaak in De Rozet".

Voor informatie zie:

–                    http://www.koninklijkhuis.nl/nieuws/nieuwsberichten/2013/november/prinses-beatrix-bij-officiele-opening-cultuurgebouw-rozet-in-arnhem/

–                    http://www.rozet en http://www.rozettrakteert.nl