Kaart, bloemen, huiskamervraag (nu met antwoord), Turm Kleve U14

bosrozen_klVrijdag heb ik een prachtige kaart en bos bloemen ontvangen. Ik wil jullie bij deze allemaal hartelijk hiervoor bedanken. Vele mooie woorden van zoveel mensen op een prachtige kaart, dat doet een mens goed.

Ik ben ondertussen begonnen om heel langzaam uit een diep dal te klimmen. Goede en minder goede dagen wisselen elkaar af. De verwachting is dat het nog wel enkele maanden zal duren voordat ik weer hersteld ben van de burn-out. Momenteel bestaat mijn leven uit veel niks doen, een beetje wandelen (incl. foto’s maken) en wat rommelen in het huishouden. Wellicht dat ik binnenkort weer energie en concentratie heb voor lezen en tekenen. Voorlopig doe ik het rustig aan en zien jullie me dus niet actief op het Olympus.

Huiskamervraag

Ik vond trouwens dat Joris van ’t Hoff een prachtig IJSCO verslag had geschreven over het toernooi in Veenendaal. Hebben jullie zijn huiskamervraag gezien?

Hoeveel bekers staan er in huize Van Hoorn?

In de reactie op het verslag, heb ik er een echt prijsvraag van gemaakt. Diegene die het dichts bij zit wint een tekening van mij hand.

geertschaaktgeertprijs frank_schaaktfrankprijs
Geert behaalde zijn eerste beker op 11 februari 2006. Hij was met 5 jaar en 9 maanden de jongste deelnemer op het schoolschaaktoernooi van Westervoort. 2009 werd Geert in dit toernooi tweede en in 2010, 2011 en 2012 kampioen. Frank haalde een jaar later zijn eerste beker op 3 februari 2007. Hij debuteerde op het schoolschaaktoernooi van Westervoort en schaakte alle schakers van WDC naar huis. Uiteindelijk zou hij drie maal schoolschaakkampioen van Westervoort worden in 2007, 2008 en 2009.

Let op:

  • Volleybalbekers zijn ook aanwezig (zijn wel zwaar in de minderheid) en tellen mee.
  • Frank en Geert hebben ook nog een zus die woont in huize van Hoorn (haar aantal bekers is zeer overzichtelijk), maar tellen ook mee.
  • Medailles tellen niet mee.

startprijzen
Eind mei 2007, de start van de bekergalerij van Huize van Hoorn: 4 schaakbekers (de eerste twee IJSCO bekers zijn dan net binnen, 1 van Geert en 1 van Frank) en 2 volleybalbekers (jaarlijks jeugdtoernooi).

kleve17022013Er zijn 24 inzendingen binnen gekomen. Het juiste aantal is 98. Hiervan waren er maar 8 van volleybal. Geert heeft de meeste bekers: 52.
Rembrandt had het beste gegokt met 99. Gefeliciteerd.

Turm Kleve U14

Nu ik toch een stukje schrijf kan ik jullie ook wel even op de hoogte brengen van het laatste schaaknieuws uit Duitsland.

Geert, Willeke en Rembrandt zijn uitgekomen voor een teamwedstrijd van Turm Kleve U14 op zondag 17 februari tegen Kaarst U14. Kleve hadden invallers nodig…. Het team heeft gelijk gespeeld. Geert en Rembrandt wonnen, Willeke en de enige Duitser Kevin verloren.