Zaterdag 6 okt. vind er voor de tweede keer het festival van talent plaats. De Toren Arnhem en het Raindropchess is hier ook bij vertegenwoordigd. Voor een ieder die mee wilt helpen is welkom.

Het Festival van Talent is een dag waarop de positieve kanten van hoogbegaafdheid centraal staan. Een dag waarop iedereen inspiratie kan opdoen op de informatiemarkt, zijn of haar talenten kan benutten tijdens allerlei workshops en inloopactiviteiten en in contact kan komen met gelijkgestemden.

Een van de deelnemers is schaakvereniging De Toren uit Arnhem, Raindropchess en dé spellenwinkel Breda. In het zogenaamde M gebouw van het Olympus college is een heuse schaakstraat in gericht, waarin een permanente schaak inloop-activiteit word georganiseerd. 

Hier kunnen de bezoekers deelnemen aan verschillende thema’s, waaronder simultaan, workshop, spelen met een elektronisch schaakbord, schaakvariant Raindropchess ontdekken, schaakpuzzels en prijzen. E.e.a word onder steunt door videobeelden en naast werkboeken kan men ook op een aantal laptop’s verschillende  lesmethodes ervaren.

Het Festival van Talent is er voor alle leeftijden. De organisatie laat weten dat het Festival van Talent geen winstoogmerk heeft en volledig georganiseerd word door vrijwilligers en zo laagdrempelig mogelijk wilt houden.

Zowel bezoekers als deelnemers betalen 2 euro entree.

Locatie hoofdingang Olympus college, Olympus 11 te Arnhem – zuid, nabij de Rijnhal. De deuren gaan open vanaf 11.00 uur en weer dicht om 17.00 uur.

Voor meer informatie zie de website http://www.festivalvantalent.nl/fvt/