Catheleijne is kampioene geworden van Nederland !  Fantastisch!

Catheleijne: "Een heerlijke schaakweek gehad en goed geschaakt". Zeker ook een compliment is aan haar coaches van deze week Merijn van Delft en Stefan Kuijpers.  Het Europees kampioenschap is haar volgende uitdaging.

Met een fantastische 7,5 uit 9 is Catheleijne ongedeeld eerste geworden bij het nederlands kampioenschap tot 16 jaar. "Tegen Willemijn (de Voogt) had ik het moeilijk en van de partij tegen Naomi (de Ridder) baal ik nog steeds. De rest van het toernooi heb ik gewoon goed gespeeld."

Daarnaast nog een wijs advies van onze "kleine Karpov" Catheleijne; "Ben dit jaar voor het eerst niet het hele toernooi bezig  geweest om eerste te worden." (red. maar gewoon met goed spelen) 

De toernooiorganisatie was dit jaar weer uitstekend. Iedere dag "live-commentaar", chessconferenties en boeiende verslagen van Etienne Goudriaan. De content op de toernooisite was overweldigend: http://nkjeugd.schaakbond.nl/nieuws

Catheleijne heeft ook een chessconferentie gegeven samen met Merijn van Delft over haar verloren partij (erg knap om dan je partij toe te lichten):

http://www.schaakschool.nl/chesstube/musicvideo.php?vid=e84826224

Voor de rest heel veel te genieten op:

http://www.schaakschool.nl/chesstube/category.php?cat=NKjeugd2012

Het kampioenschap interview met Catheleijne zal overigens vast vanavond te bewonderen zijn.

Naast Catheleijne deed Quirine lang mee voor het podium! In de laatste ronde ging het mis, even slikken, maar nu genieten van een fantastisch toernooi voor de benjamin van het gezelschap.

Daarnaast nog heel veel andere Torenaren; Mees, Noud, Xadya, Raimond, Alec, Jorick, Yassine en  Thomas deden mee. Sommige deden het wel ok, voor andere was het dit jaar een "slecht slecht slecht toernooi" (einde citaat van een van de deelnemers). 

Iedereen kan alles vinden op de

http://nkjeugd.schaakbond.nl/nieuws.

Het was wederom perfect georganiseerd in Haarlem. Ik heb vernomen dat dit het laatste jaar was voor de Chesscool organisatie. Nog meer reden om ze enorm te bedanken!