{jcomments on}Een deftige titel boven dit stuk doet vermoeden dat er heel wat te melden is, maar dit is niet helemaal waar.

voor_overdrIk schrijf dit stuk omdat velen van jullie zullen me al een paar keer hebben gezien afgelopen seizoen, maar voor degene die me nog niet hadden gezien of nog niet hadden gesproken wil ik me toch ook even voorstellen.

Mijn naam is Jan Puijman, 37 jaar, getrouwd met Annet en inmiddels ruim 7 maanden in blijde verwachting van onze eerste kind. Ik ben al een jaar of 4 lid van De Toren, eerst als dubbellid, maar nu als hoofdlid en sinds de ALV van 20 september ook voorzitter geworden.

De vraag is natuurlijk waarom ben je voorzitter geworden en waarom?

Ik zal dat in het kort proberen uit te leggen.

Foto: Hier neem ik (rechts) de hamer over van Thomas van Nispenrode

Toen ik de oproep zag bij de uitnodiging van het bestuur dat er nog een voorzitter gezocht werd moest ik wel even achter mijn oren krabben. Maar bij navraag bij een aantal mensen begon het toch te kriebelen.

Het afgelopen bestuur (een aantal ervan) kwamen op een woensdagavond op de koffie om over mijn sollicitatie te praten. Ik kreeg er een goed gevoel bij. Ook de heren die op bezoek kwamen hadden een goed gevoel erbij.

Ik besloot me kandidaat te stellen en aangezien er geen tegenkandidaten waren werd ik met meerderheid gekozen als jullie voorzitter. En dat vind ik zeker een hele eer, van een van de grootste verenigingen van Nederland voorzitter te zijn.

Ik heb de afgelopen weken zo her en der me oren te luister gelegd en ben er achter dat dit bestuur genoeg werk te doen heeft. Allereerst zullen wij, net als iedereen in Nederland, goed op de centjes moeten passen.

Maar er zijn nog meer tereinen waar winst te boeken valt, mijn taak als voorzitter zal zijn om de taken die eenieder vervult goed op papier te zetten.

Het is fijn dat heel veel met name vrijwilligers zich inzetten voor de club, hierbij nogmaals mijn dank, want wij als bestuur kunnen het niet alleen doen. Wij hebben ook de mensen nodig die ons daarbij helpen!

Maar het is ook belangrijk om in kaart te brengen wat de mensen allemaal doen en wat daarbij hun taak is.

Als iemand onverhoopt wegvalt hebben we op papier staan wat diegene heeft gedaan zodat het makkelijk is voor mensen om in te vallen of taken over te nemen.

Verder proberen we gewoon dit seizoen op een leuke en gezellige manier met elkaar te schaken, de inzet en spelplezier van iedereen is hierbij gewenst. En heus er zullen dingen gebeuren waar je het niet mee eens kan zijn, maar de kunst is dan om hierover te praten. Zeker wij als bestuur zijn er voor jullie dus is er iets en schroom niet om ons aan te spreken of te mailen.

Goed dit was even kort van de voorzitter, wellicht tot de volgende keer.

Jan Puijman