4x op rij verliezen en toch 4de worden met bijna 2x4 matchpunten achterstand op de nummer 3, dit alles is mogelijk in klasse 1B.

De wedstrijd begon erg vervelend doordat wij en de wedstrijdleider op de verkeerde lokatie waren, dit was niet aan ons doorgegeven.
Vervolgens mag je je verplaatsen naar de juiste lokatie, maar dit is een heel vervelend begin en je concentratie maakt plaats voor een vorm van geirriteerdheid en dat is lastig naast je neer te leggen.
Maar net als met veel dingen werkt tijd verzachtend en ebt het langzaam weg. Dit gaat natuurlijk niet op als je hier continue aan herinnerd wordt.

De wedstrijd zelf begon ook niet goed, Mees stond in een mum van tijd met zijn rug tegen de muur.
Het leek een kwestie van tijd totdat zijn tegenstander plotseling remise aanbood.
Mees kent het woord remise niet, maar na lang beraad besloot hij het toch maar aan te nemen want het was toch wel heel erg slecht.
Niet veel later ging Tjaart onderuit, hij raakte onnodig een stuk kwijt.
Noud speelde daarentegen een goede partij en had een aardige grip op de zwarte velden, maar in de complicaties ging het daar toch ook mis.
Bart speelde een remise waar ik niet veel van gezien had. Etienne ging onderuit na goed uit de opening te zij gekomen, 'maar toch niet goed genoeg' was zijn droge commentaar achteraf.
Willy won als enige zijn partij, hij begreep dat soms een loper wel eens sterker kon zijn dan een paard!
Rembrandt onze invaller voor Justin speelde wederom een solide remise en liet een goede indruk achter.
Joost speelde de Engelse opening en kreeg een van de vele idiote stellingen op het bord. Echter veel meer dan remise zat er niet in, kan gebeuren.
Tijmen speelde de opening beroerd, maar zijn tegenstander wist er geen raad mee en zo kwam Tijmen goed terug in de partij en verzuimde het vervolgens af te maken en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met remise.
Tsja nu moet ik wel aan een voor mij pijnlijk moment beginnen, mijn partij dus.
Het begon al in de opening met een fixe bok Da5 in een Nimzo-Indisch met a3. Ik meende dat dat nog theorie was, maar ik wilde eigenlijk wat anders doen. Maar niet geheel tevreden, besloot ik maar de 'hoofdvariant' te spelen.
Toen ik de zet deed ging ik er maar eens overnadenken, maar ik begreep helemaal niets van die zet.
Goed toch maar doorgeschaakt en langzaam kwam ik weer terug in de partij omdat mijn tegenstander ook niet dwingend genoeg kon spelen.
In inmiddels onduidelijke stelling waarin de meningen verdeeld waren beging ik mijn 2de bok. Ditmaal was de oorzaak dat ik nog te diep in een scherpe stelling zat van een andere variant waar de gespeelde zet een sleutelrol speelde.
Maar in deze stelling helemaal niet en werkte het averrechts. Op dat moment moest ik in de verdediging en ook dit was dubieus er was gewoon nog een aardige verdediging hoewel het er wel link uitzag.
Maar de gespeelde zet van mij was ook extreem link. Hier zag mijn tegenstander niet direct de overwinning, die waarschijnlijk voor het grijpen lag met een paar rustige zetten.
Daarna volgde wel weer een aardige zettenreeks tov de vorige. Toen kwamen de blunders weer in rap tempo, eerst vergat ik een zet in te lassen en later laste mijn tegenstander een zet in die de partij had moeten kosten.
Maar in een vlaag van verstandsverbijstering speelde ik een 3-tal dramatische zetten om een -3 weer om te buigen in een +6 voor wit.
Tsja wat een beroerde pot om het seizoen mee af te sluiten. Misschien dan toch nog maar ergens een toernooitje spelen...

r9 Klasse 1B Rav Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. HWP Sas van Gent 2309 16 64   4 8 7 7 8
2. Schaakstad Apeldoorn 2335 16 60½ 6   7