Het is een lange tijd stil geweest rondom de berichtgeving over Toren 8 op onze schaaksite. Geen bericht is goed bericht zal menigeen denken maar helaas is de waarheid anders.

De goede moed waarmee het team de 3e klasse is ingegaan is afgelopen donderdag opgegaan in dezelfde regenmist als waarmee wij in Wageningen aankwamen voor de 4e match dit seizoen.

Wageningen is tot op heden nog ongeslagen in de 3e klasse en die wetenschap zal bij onze Torenspelers ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in een dramatisch verlopen speelavond.
Dit alles speelde zich af in het lieflijke gebouw ‘vredehorst', daar waar onze heer de Toren overzag en Wageningen liet overwinnen.

Aan bord  1 onze oude vertrouwde Roland van Witteveen die vast gedacht heeft;  ‘nu het in de paardenhandel zo slecht gaat kan ik er gewoon een weggeven’.
Helaas was dit het paard met de mooiste tanden in de bek en als reactie op het blij veraste gezicht van de tegenstander gaf Roland hem maar definitief de hand.

Aan bord 2 onze teamcaptain Rolf Hendriks. Deze was begeestert door lieflijke demononen die in Vredehorst rondwaarde en hij maakte, in een korte en bloedeloze strijd, remise.

Bord 3 werd bezet door Jan Looijen, helaas was in zijn stelling na 1,5 uur spelen geen structuur meer te bekennen en ook hij kon de strijdbijl begraven.

Frank van Netten aan bord 4  was rap met zetten en zijn tegenstander wist daar wel raad mee.
Frank leverde een loper in voor een kwaliteit en zijn opponent buitte dit voordeel goed uit.
Het leverde Frank evenzeer een 0 op.

Peter Hamers aan bord 5 werd letterlijk in de tang genomen door zijn tegenstander. De tegenstander zette op 2 fronten de aanval in en mat of dameverlies was onontkoombaar voor Peter.

Bord 6, tja daar zat ondergetekende. Volgens vele ‘kenners’ met een kansrijke stelling.
Tijdens mijn overpeinzingen zag ik de een na de ander met gebogen hoofd het bord verlaten.
Tegen 22.00u keek ik plots op van mijn bord en zag ik dat ik met mijn opponent als enige nog in het kleine zaaltje zat. Tussen ons in enkel een strijd toneel  van 0,5 m2 en 2 stukken geruild.
De moed zakte mij in de schoenen en na het horen van het resultaat en het feit dat iedereen al zo snel klaar was heb mijn tegenstander remise aangeboden.
Die hij, gezien de stand  5 – ½  voor Wageningen, aanvaarde.

Team 8 wilde Wageningen kennelijk sneller verlaten dan dat ze daar gekomen zijn.
De snelheid waarmee de verliezen en remises dit keer op bord stonden daar kan een F16 nog een puntje aan zuigen. In het licht van de afgelopen 3 wedstrijden is het begrijpelijk dat dit Torenteam er kennelijk er niet meer in gelooft. We hebben nog geen een wedstrijd winnend afgesloten dit seizoen.
Wellicht is de 3e klasse een maatje te hoog gegrepen voor onze Toren spelers en horen wij eigenlijk niet thuis in deze groep.
Er wachten ons nog 3 matches en met deze resultaten in het achterhoofd zullen wij alle zeilen bij moeten zetten om nog een winstpuntje te pakken. Zeker in onze volgende thuiswedstrijd maken wij zeker een kans om Bennekom een poepje Torendrift te laten ruiken.

Dus mijn advies aan mijn teamleden, op je handen gaan zitten en je tijd goed benutten. Een bijkomend voordeel is ook dat, wanneer je op je handen gaat zitten, deze lekker warm blijven.

Hier onze resultaten tot nu toe:

Toren8 – Tornado             1 – 5

Rhenen2 – Toren 8            3 – 3