Vrijdag 20 februari speelde Toren 7 tegen Pallas 5J, kijk hieronder voor het verslag van die wedstrijd (Nu met foto's).

Tegen de klok van 8 uur begonnen Toren 7 en Pallas 5J.

 

De opstellingen waren als volgt:

Toren 7

Pallas 5J

G. Visser

D. Wedda

I. Roelofs

W. Knottnerus

F. v. Nette

T. Lambrechts

M. Vastenhout

C. Scholten

A. Schouten

S. Hoeders

J. Schoemaker

G.J. Blom

 

bord 1   2Na iets meer dan 20 minuten besluit ik een rondje te gaan lopen.
Op bord 1 speelt Gert met zwart. Hij krijgt het damegambiet tegen zich. Op bord 2 speelt invaller Iris, die een variant in het Spaans. Op bord 3 speelt Franke Siciliaans, hij krijgt de grand-prix tegen zich. Bij Marco komt er een Schotse opening op het bord. Arie speelt op bord 5 een Siciliaans, maar de tegenstander kiest ervoor om de stelling gesloten te houden. Op bord 6 speelt weer een invaller, Jan, hij speelt het twee paarden spel. Hij nadert al het einde van de opening.

t6 t5Een kwartiertje later, tegen 20:30 uur, maak ik weer een rondje.
Bij Gert is er nog niet veel veranderd, hij zit namelijk nog steeds in de opening. Bij Iris valt er nog weinig te vertellen over de stelling. Iris staat wel 20 minuten achter in tijd.  Franke staat ook nog gelijk, hij komt de grand-prix goed door. Marco staat nog gelijk, hij is al in het middenspel terecht gekomen, maar er kan nog van alles gebeuren, ook Marco staat 20 minuten achter in tijd. Arie staat nog gelijk, maar kiest wel voor de aanval, hij heeft als enige een tijdsvoorsprong, namelijk van 20 minuten. Jan staat net als alle andere spelers nog gelijk, ook bij hem valt er nog niets over de stelling te vertellen.

irisIets na 21:00 uur ga ik weer een rondje lopen.
Gert staat in de verdrukking, en heeft ook een tijdsachterstand van 30 minuten. Iris staat nog gelijk, maar heeft wel het initiatief. Franke is in een gelijk Toren+Paard eindspel terecht gekomen.  Marco is ook in een eindspel beland, het eindspel lijkt niet meer te winnen voor Marco. Arie heeft 2 pionnen verloren. Jan staat nog gelijk, maar staat positioneel beter.

marcoTegen 21:20 uur besluit ik om weer een rondje langs de borden te doen.
Gert probeert het initiatief te pakken, ik ben benieuwd of dit lukt. Iris lijkt een pion te gaan winnen. Franke staat nog steeds het zelfde als straks, hij wacht rustig af. Marco staat nog gelijk, en lijkt richting een remise af te stevenen. Arie valt aan, in de hoop dat hij wat terug kan winnen, maar hij staat nog steeds 2 pionnen achter. Jan gaat een pion winnen.

ArieEen kwartier later lijkt Arie te gaan winnen, hij wint namelijk een kwaliteit en twee pionnen. Gert staat nog gelijk. Iris staat ook gelijk, ze heeft blijkbaar geen pion kunnen winnen. Franke staat ook nog steeds gelijk, en lijkt voor een remise te gaan. Bij Marco lijkt het een kwestie van tijd te worden voordat dit remise wordt.  Jan heeft een stuk verloren, hij staat nu een stuk tegen pion achter.

Tegen 21:45 uur heeft Marco remise behaald. De stand is nu 0,5 – 0,5
Tegelijkertijd heeft Jan zijn stuk weer terug gewonnen.

Zo’n 10 minuten later heeft Arie verloren,ik snap niet hoe hij dat voor elkaar kreeg. De stand is nu 0,5 – 1,5

Iets na 22:00 uur ga ik weer langs de borden.
Gert staat nog steeds gelijk, maar komt langzamerhand in tijdnood. Ook Iris staat nog gelijk, maar is op zoek naar de overwinning. Franke speelt een lastig eindspel, maar staat een pion voor. Jan staat gelijk, maar staat wel iets beter.

22:10 uur:
Gert krijgt een remise aanbod, en besluit deze aan te nemen. Ook Iris speelt remise. Dit brengt de stand op 1,5 – 2,5
Op dit moment staat Franke gewonnen en staat Jan ineens verloren. Het lijkt erop dat Toren 7 gaat verliezen.

Zo’n 10 minuten later heeft Franke remise gespeeld. Dit brengt de stand op 2 – 3 voor Pallas.

22:35 uur
Ook Jan is klaar, hij heeft het niet gered en verliest. Dit brengt de eindstand op 2 – 4. Toren 7 heeft de overwinning uit hun handen laten glippen.