Afgelopen vrijdag mocht Toren 6J voor de laatste keer dit seizoen aantreden.

Met 2 behaalde matchpunten tot nu toe, was degradatie alleen te voorkomen door te winnen en vervolgens hopen dat De Cirkel 3 komende dinsdag gaat verliezen. Met wederom twee invallers (Sara en Elmar) werd gezamenlijk een strijdplan gesmeed.

Maria Teresa kwam als eerste naar beneden met een grote smile op haar gezicht : ´Ik heb gewonnen en zelfs op het tweede bord!´. Het eerste bordpunt was binnen en de rest stond redelijk tot goed. Helaas zullen we misschien na dit jaar afscheid moeten nemen omdat ze zich meer wil toeleggen op haar muziekambities en dit moeilijk te combineren valt met het schaken op vrijdag. Dit jaar heeft ze de live shows van het junior song festival net niet gehaald. Met het volgende nummer https://www.youtube.com/watch?v=KNGK_BkReXU wist ze tot de laatste 28 door te dringen en heeft ze al een heuse fanclub op de Toren. Nieuwe fans kunnen zich bij Cor aanmelden ;).
FANTASTISCH optreden (Peter heeft genoten Stoer, ben ik nu fan ? YEAH !)

Niet snel daarna kwam dame nummer 2 van het team, Cyndia, naar beneden. Ook gewonnen!!. Bordpunt 2 was daarmee binnen en volgens haar zag het er ook hoopvol uit op de andere borden. Cyndia is overigens met 5 uit 7 de topscoorster van het team en ook in de competetiegroep zal ze hoog eindigen, en heeft daarmee een superdebuut gemaakt in de seniorencompetitie.

Ik ben de volgorde daarna even kwijt, maar hierna wisten Elmar met winst en Robert met remise de 2 matchpunten veilig te stellen. Een mooi debuut bij de Toren voor Elmar en een solide afsluiting van het seizoen van Robert.

Sara, dame nummer 3, het was een echt meidengebeuren dit keer, die zich, als onderdeel van het strijdplan, had opgeofferd door op het eerste bord plaats te nemen, heb ik regelmatig voorbij zien komen in de gangen met de boodschap : ´ik ben nog bezig hoor´. Vol goede moed ging ze de strijd aan, maar haar tegenstander wist haar uiteindelijk (nadat hij toch wel even moest nadenken hoe dat ook weer moest) toch mat te zetten.

Als laatste wist ook Arthur nog een punt te pakken, waardoor het team met 4,5 -1,5 heeft gewonnen en nu in spanning kan afwachten of het voldoende is voor behoud in de derde klasse.

De scherpe lezers zullen Donato nog missen in de opsomming. Die hadden we uitgeleend aan Toren 5J, waar hij helaas verloren had.

De zaterdag erna hebben Toren 5J en  Toren 6J het seizoen nog afgesloten met een ´etentje´ bij de Stenen Camer en hebben we zelfs, zeer uniek is mij verteld, Cyndia nog kunnen vastleggen op de foto. Het was een gezellige afsluiting van een leuk seizoen. De ervaring van dit jaar, zal daarbij zeker van pas komen volgend jaar!!

Aan de einde nog wat nagekomen nieuws...... (van Peter)

toren6j

R7 KLASSE 3D MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8
1. Koningswaal 12 30½   5 4