Mijn eerste ervaring als teamleider van team 6j was een mooie ervaring! Ons team speelde tegen het sterkste team van klasse 2C met spelers met een gemiddelde rating van boven de 1800.

Je zou kunnen verwachten dat onze jongens en meisje daarvan onder de indruk zijn, maar niets was minder waar: niemand van de jeugdspelers wou aan het 8e bord plaatsnemen, totdat Willeke zich opofferde.

De ontvangst door de mensen van Edese SV was erg vriendelijk, de speelruimte prima en van de koekjes werd genoten door jong en oud.

En dan de wedstrijd.

Aanstormend talent Malcolm had weinig tijd nodig om zijn spel te spelen. Zijn tegenstander juist wel. Niet dat de tijd er iets toe deed, want Malcolm heeft zijn tegenspeler op een prima wijze van het bord geveegd.

Lodewijk heeft geweldig geschaakt! Hij had kunnen winnen, maar zag even niet hoe het moest. Remise spelen tegen zo'n sterke tegenstander is ook erg goed!

Binnen een half uur biedt Martin Roseboom remise aan. Hij speelt tegen Bart. De dames zijn geruild, enkele andere stukken ook. De stelling is volgens Martin behoorlijk remise. Bart loopt een tijdje glimlachend rond. Remise tegen een 1900 speler is niet gek. Hij besluit om door te spelen! Een kleine 2 uur later biedt hij zelf remise aan en dat wordt aangenomen.

Bij Thomas zie ik na een uur een vervelende paardenvork op het bord: 2 torens worden aangevallen. Iets later moet hij
opgeven.

Geert is goed bezig, maar na een tijdje begint het er gevaarlijk uit te zien voor hem. Hij redt het helaas niet, maar hij
heeft prima gespeeld.

De partij kon van Noah kon ik niet goed volgen, dat ligt aan mijn eigen gebrekkige kennis van stellingen. Hij heeft er in ieder geval wel voor geknokt, maar helaas verloren.

Willeke heeft ook geknokt en tot het einde. De ander was net iets sterker.

Peter heeft heel lang min of meer gelijk gestaan en, volgens hem, iets beter op de damevleugel. 
Hij heeft zich echter laten verleiden en toen ging het ineens mis. Herkenbaar?

Al met al is 6-2 een score waar niemand zich voor hoeft schamen!