In een sfeervol Dorpshuis in Voorst werd een matig seizoen afgesloten met een klinkende overwinning op VDS2 dat daardoor degradatie niet meer kon ontlopen. Door de spectaculaire overwinning van ASV7 op kampioen Zutphen was trouwens ook een overwinning niet genoeg geweest.

Gerrit speelde in het Oud Indisch een variant die hij erg goed kent met vroege Dameruil. De Koning leek wat ongelukkig te staan maar de praktijk wees anders uit en hij had snel het betere van het spel. Gestaag werd het voordeel groter tot stukwinst volgde (1-0).

Jeroen had een makkelijke avond, z’n tegenstander mishandelde het Koningsgambiet volledig en had volstrekt geen kans (2-0).

Ron kwam na een gelijkopgaande strijd steeds beter te staan en won een Paard. Het eindspel werd van twee kanten gruwelijk slecht gespeeld en remise was voor beiden eigenlijk te veel (21/2-1/2).

Tom speelde tegen de sterkste VDSer (Buijvoets) en keek al snel tegen een open Koningsstelling aan. Al vroeg gaven we er geen cent meer voor maar Tom bleef vechten en kon zowaar afwikkelen naar een eindspel met een pion minder wat niet meer te winnen was. Deze remise was een opsteker (3-1).

Karl zat in een schuifpartij en ergens schoot hij er een pion bij in. Op het moment dat we rekening gingen houden met mogelijk verlies overzag z’n tegenstander een onmiddelijk winnende swindle (4-1).

Niels kwam goed uit de opening en had wat druk op de Koningsstelling. Opponent Nelemans zag spoken en offerde zomaar de kwaliteit. Die heeft hij nooit meer terug gezien en uiteindelijk was dat ook beslissend (5-1).

Arthur kwam slecht uit de opening en had een stuk moeten verliezen. Hij compliceerde de stelling echter en blufte zich er min of meer uit. Z’n tegenstander raakte het spoor bijster, offerde een kwaliteit en liep toen achter de feiten aan. Vanaf dit moment speelde Arthur foutloos en nauwkeurig en de zege kwam niet meer in gevaar (6-1).

Peter was verwikkeld in een moeilijke stelling met een kwaliteit voor tegen een paar vrijpionnen. Het tijdnoodduel was hoogst amusant, Peter had moeten verliezen maar met beiden nog luttele seconden op de klok bereikte hij eeuwig schaak (61/2-11/2).

Al met al geen denderend seizoen, twee zware nederlagen (Zutphen en Pallas 3) en slechts een derde plek in de eindrangschikking. Enig voordeel: Zutphen zijn we kwijt.

Het slotstuk van de Teamleider,

Jan Willem