Op voorhand was een gelijkspel een acceptabele uitslag tegen concurrent Theothorne. Met een loodzware match tegen Zutphen voor de boeg moest er eigenlijk wel gewonnen worden van Toren 5. Dat had ook best gekund, om een uur of 10 zag het er niet goed uit.

Het begin was uitstekend. Ron was geweldig uit de opening gekomen en stond in no time gewonnen. Een combinatie door het centrum leverde een volle Toren op. Zwart spartelde nog even maar had geen kans meer (0-1).

Tom stond van meet af aan onder druk. Dit bleef de hele partij zo tot hij bezweek en er een stuk bij inschoot (1-1).

Invaller Stefan (Niels was verhinderd) zat met een geïsoleerde pion maar wist toch tegenspel te krijgen. Een torenoffer op g2 leverde minstens eeuwig schaak op en misschien zat er wel meer in maar dat was moeilijk uit te rekenen. Hij ging voor de zekerheid (11/2-11/2).

Karl was in z’n vertrouwde morra flitsend uit de opening gekomen, maar ook tegenstander Bergsma kende de opening goed. Karl kwam een pion achter en in tijdnood ook nog een stuk. Dat was te veel (21/2-11/2).

In de partij van Peter ging het op en neer, beiden stonden op enig moment erg goed. Remise was wel een terechte uitslag (3-2).

Wederom een uitstekende positionele pot van Arnout. Tegenstander Gommers liep steeds achter de feiten aan en moest Dame/pion offeren tegen Loper/Toren met een open Koningsstelling. Met vaste hand werd het punt binnengehaald (3-3).

Gerrit had tegen Vrouwenraets een dichtgeschoven stelling met een paar stukken die niet meededen. Z’n uiteindelijke redding was z’n tijdsvoordeel. Nadat de vijandelijke Dame was binnengekomen was er te weinig tijd om het nauwkeurig uit te spelen (31/2-31/2).

Jeroen zat in een vrij tamme najdorf waarin omzichtig werd geschoven. Tegenstander Boertien kreeg een lastige voorpost op c3 en nadat er in het eindspel ook een pion op d4 was verschenen kon Jeroen niet meer op winst spelen. Z’n opponent durfde dat ook niet meer, dus werden de punten gedeeld (4-4).

De volgende wedstrijd is op 12 maart thuis tegen Pallas 3.

Teamleider Jan Willem