Helaas moeten we vanavond het stellen zonder Iris en Agnes.
Gelukkig hebben we met Paul en Frank goede vervangers.

Een korte toespraak over de bedoeling van vanavond, want we zijn nog niet degradatie vrij. Aanvallen is het credo en vooral doen wat ze geleerd hebben.

Bordopstelling:

1. Erik
  2. Yassine
  3. Raimond
  4. Alec
  5. Paul
  6. Kyra Tiana
  7. Frank
  8. Mureen.

De koffie smaakt goed en er wordt lekker gebabbeld. Maar daarvoor zijn we hier niet.

20:15  Uur
Bord 1,2 en 4 gaat gelijk op. Raimond en Paul staan iets beter. Kyra Tiana is met iets spannends bezig, maar of het goed is? Maar ik vind het wel een goede speelstijl. Alec staat in de verdediging en Maureen heeft een gat geslagen in de koningsstelling van haar tegenstander. Ik waag me nog niet aan voorspellingen.

20:40 Uur
Erik staat een stuk voor, ik word pas geloofd op het moment dat Yassine binnenkomt en zegt dat Erik voor staat. Van de overige borden durf ik niet zo veel te zeggen. Kyra Tiana is er goed uit gekomen. En de tegenstander van Maureen dreigt in slaap te vallen. Maar ik heb toch maar even doorgegeven dat Theo wel kan schaken. Alec is niet tevreden met zijn stelling, hij loopt achter de feiten aan. Raimond wil remise aanbieden, maar dat mag hij niet. Hij is toch gekomen om te schaken?

21:00 Uur
Frank komt langs met de mededeling dat hij denkt te gaan winnen. Alle overige fans zijn mijn getuige. Bij Yassine gaat het wel goed, hij stat nog gelijk maar zegt nu voor de pion winst te gaan. Tijd om zelf even te gaan kijken.

21:20 Uur
Erik staat nog steeds voor, hij moet wel om zijn tijd denken. Yassine is lastig in te schatten. Zijn tegenstander probeert op de koningsvleugel binnen te komen. En hij valt zelf aan op de andere vleugel. Raimond staat in de verdediging dat wordt hopen. Alec nog niets van te zeggen. Paul lijkt een heel mooie dreiging te krijgen, heel veel aanvalsdoelen op een kale koningsstelling.  Alec heeft nog steeds een dichte stelling en zijn tegenstander ook. Hier wordt Malle Babbe gezongen, maar we zijn hier voor het schaken. Kyra heeft een inactief paard, geparkeerd in de stl sabbelend op wt achtergebleven stro, en staat daarom minder. Frank staat goed een mooie invalbeurt voor hem. Bij Maureen valt nog niet veel te zeggen, komt ze tot een mooie aanval?

21:40 Uur
Paul staat een stuk voor en de stelling van Maureen is goed. Nog even wachten wat Quirine er van vindt. Gelukkig vindt Quirine dat ook. Nu moet het gaan gebeuren, dit is het vaak het omslagpunt in de wedstrijd.

22:00 Uur
Samen met Quirine de analyse. Quirine weet niet wat Erik gaat doen, volgens een aantal dames heeft hij wel mooi haar. Yassine krijgt het nu wat moeilijker nu hij het paard offer niet heeft aangenomen, maar zijn torens verdubbelt op de zevende rij. Raimond staat niet lekker, te veel in de verdediging. Alec’s tegenstander heeft de open lijn maar is dat genoeg? Paul staat nog steeds goed. Kyra Tiana nog steeds wat minder. Frank en Maureen doen het nog steed goed.

22:10 Uur
Ik word er niet vrolijker op. Erik is zijn voordeel kwijt. Kyra Tiana en Frank staan een stuk achter. Wat is er gebeurd? Helaas heeft Maureen haar voordeel niet goed benut, maar het staat nog gelijk. Erik heeft remise, Quirine had helaas gelijk. Jammer dat hij zijn voorsprong uit handen heeft gegeven.

22:30 Uur
Raimond en Alec remise en Frank er helaas af. Het kan snel gaan.  Paul heeft gewonnen 2½ - 2½  en niet veel vooruitzichten.
Het is nog niet gezegd of daar komt Kyra Tiana binnen verloren, ik ben dat nog aan het verwerken en Quirine komt binnen, Maureen heeft gewonnen. Het komt aan op Yassine.

22:56
Yassine maakt het spannend. Hij heeft heel wat dreiging, maar zijn tegenstander meer. Met nog 2 minuten op zijn klok en 12 op die van zijn tegenstander moet hij een dreigende mat voorkomen. Dit lukt maar gaat ten koste van een kwaliteit. Dus zoekt hij de aanval. Hij heeft een mat dreiging, maar die weet zijn tegenstander weg te nemen. Nog 46 seconden op de klok en zijn tegenstander nog 5, nog 4, nog 3 en dan doet hij een verkeerde zet. Dat heeft Yassine direct gezien en zij zet zijn tegens stander mat.

Gewonnen met het kleinst mogelijke verschil. Het ene bord denk je te winnen en waar je verwacht te verliezen..
Mar het lijkt er op dat we geen gevaar voor degradatie meer lopen. Behalve de winst was het ook een gezellige avond en welk team kan er zeggen dat er bij een uitwedstrijd acht ja acht fans aanwezig zijn!