Toren 3 is tegen Elster Toren 1 tegen de eerste nederlaag aangelopen.

Door twee mislukte openingen liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan en heeft een positief resultaat er nooit ingezeten.

De Elster Toren

Theo Meyer

Raimond Vastenhout

1

Zowel bij de teamleider als bij Ron ging er in de opening iets gruwelijk mis en daar stond weinig positiefs tegenover op de andere borden. Beiden ploeterden uiteraard wel door tot aan het gaatje, maar de uitslag stond eigenlijk al vast.

Niels speelde een degelijke pot, maar had niet de stelling om te forceren. Toen een eindspel met ongelijke lopers gloorde werd tot remise besloten (1/2-1/2).

Een opsteker was de winst van Ben, hij had een pionnetje veroverd in het middenspel en speelde het keurig uit. We stonden zowaar nog even voor (1/2-11/2).

Invaller Iris deed niets fout, helaas gold dat ook voor haar tegenstander. De partij werd tot op het bod afgekloven, maar de balans werd nergens verstoord (1-2).

Ron had in een Draak het standaard kwaliteitsoffer op c3 gedaan, toen hij midden op het bord een stuk kwijtraakte. Tegen de volle Toren stonden wel 3 pionnen, maar het zag er niet goed uit en liep ook niet goed af (2-2).

JW ging in de opening in de fout, kwam een (dikke) pion achter met geen enkele mogelijkheid tot tegenspel. In tijdnood kwamen er nog wat rommelkansjes, maar de uitslag stond om 9 uur al vast (3-2).

De partij van Karl bood nog de meeste kans op succes, helaas zat hij wat teveel op remisekoers. Na het (gedwongen) afwijzen van een remiseaanbod, trok hij toch maar ten strijde en kreeg zowaar nog kansen. In tijdnood liep het uiteindelijk toch remise (31/2-21/2).

Jan speelde een uitstekende partij tegen Sjoerd van Roosmalen en had wel een remise verdiend. In het verre middenspel ging een pion verloren en in de laatste 10 minuten werd dit door de zwartspeler professioneel uitgespeeld (41/2-21/2).

Raimond had het zwaar, met kunst en vliegwerk bereikte hij een eindspel met Toren (+3) tegen Paard en Loper (+2). Hij mocht remise aanbieden maar wilde meer en in vliegende tijdnood was hij handiger dan z'n tegenstander (41/2-31/2).

Zo was de nederlaag toch nog minimaal en blijven we meedraaien in de top. Maar in deze (evenwichtige) klasse zitten een hoop kanshebbers.

r4

8.

De Cirkel

3

De volgende match is op maandag 9 februari thuis tegen Kasteel 2.

Teamleider,

Jan Willem