Vanmiddag wordt er weer gespeeld in de kantine van de Rijnbrinkgroep aan de Zeelandsingel 40 in Arnhem.

Op het programma staan de wedstrijden tussen De Toren 1 en HWP Sas van Gent en De Toren 2 ontvangt Caissa 3.

 

Met dank aan Monique zijn er nog meer foto's beschikbaar. Klik hier.  

 

De opstellingen:

T1 SvG 0

T2 C3 0

Voor beide teams gaat het weer een uitdaging worden.

14:00 uur:

Vanuit de operning wordt bij Thomas op het bord naar een remisestelling geschoven. Na iets meer dan 15 zetten biedt Thomas remise aan en die wordt aangenomen. Stand: 0,5-0,5 bij Toren 2 - Caissa 3.

14:30 uur:

Op de meeste borden is  nog niet zo heel veel te beleven. Achter mijn laptop ziet dat er zo ongeveer als volgt uit:

Stilleven

Daarom maar even een fotogallerij van de spelers (met dank aan Monique):

t1 br1t1 br10

t2 br1t2 br8

15:00 uur:

In de tussentijd 'genieten' we al ruimt 45 minuten van het alarm wat 1 etage lager afgaat. Het is weliswaar vrij zacht, maar in de speelruimte is het toch behoorlijk irritant voor de spelers. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, want Ruud had het tot nu toe nog niet gehoord. Helaas hoort hij het nu dus ook.

Even een rondje T2:

Rein lijkt op het eerste bord lijkt de beste papieren te hebben, hoewel zijn  pionnenstructuur om te huilen is. Arthur heeft op papier één van de sterkste tegenstanders. Het ziet er echter allemaal nog goed uit en hij staat een pionnetje voor.

Bij Mathieu staat alles nog in balans en ook op het bord van Catheleijne zien we nog geen reden tot zorgen. Ron zijn tegenstander heeft zijn loper in Ron zijn stelling laten opsluiten. Helaas heeft hij geen gelijkwaardig materiaal meer om deze af te ruilen en daardoor blijft dit een lastige loper vanwege de velden die hij afdekt. Maar ook daar zie ik de stelling nog met vertrouwen tegemoed. Op de onderste 2 borden hebben Ben en Steven het het lastigste vw.b. de sterkste van de tegenstanders. Ben heeft weet zijn fort opgebouwd, maar heeft minder ruimte voor zijn stukken. Bij Steven is de stelling vrij open en dat kan nog alle kanten uit.

15:30 uur:

Helaas blundert Arthur net een Toren weg, terwijl hij volgens eigen zeggen heel goed stond. Op Mathieu zijn bord is de balans nooit verstoord geweest en er wordt tot remise besloten. Stand: 1-1, maar met één bord waarop het verloren staat. Arthur geeft echter natuurlijk niet op!

15:45 uur:

Helaas was erg geen eer meer te behalen voor Arthur enmoet hijopgeven. Als hij niet had misgegrepen dan had  het resultaat er waarschijnlijk heel anders uitgezien. 

Ondertussen zijn er bij T1 een aantal resultaten te noteren. Noud wint, maar helaas heeft Bart verloren. Jeroen pakt remies. Jorick staat een pion achter (valt dit keer in bij T1), maar er staat nog een zeer compleze stelling op het bord, dus hier is mogelijk toch nog een remise te halen. Bij Geert en Dries zijn we in het eindspel beland en ik zie daar zomaar 2 remises uitkomen. 

15:50 uur:

Helaas iets te vroeg gejuigd. Willy schenkt het punt aan zijn tegenstander en zowel Jorick als Geert  doen hun tegenstander een stuk kado. Beiden geven natuurlijk niet op! Op de resterende nog spelende borden van T1 zie ik niet meer dan gelijkwaardige stelllingen. 

16:00 uur:

Het gaat nu hard en helaas met de verkeerde uitslagen. Jorick verliest, maar ook Ron moet opgeven. Rein lijkt op bord 1 niet verder te gaan komen dan remise. Steven en Ben lijken ook remise te kunnen houden. Catheleijne had gehoopt op een niet al te lange partij, maar ik vrees dat zij straks het langste bezig zal zijn.

Op dit moment staat T1 met 1,5-3,5 achter en T2 staat met 1-3 achter.

16:15 uur:

Met een stuk achter komt de Dame van Geert in de penning te staan van een gedekte loper en hij kan direct opgeven. T1 staat nu op 1,5-4,5 achterstand. Rein kan eeuwig schaak afdwingen. Ze zijn echter nog niet aan de 40 zetten en zijn tegenstander zit in tijdnood. Remise aanbieden is dus nog even geen optie, aangezien op de andere borden de uitslagen nog niet duidelijk zijn.

16:20 uur:

Zonder verder nog een zet te doen en met een kwaliteit voor geeft de tegenstander van Rein op. Rein had iets over het hoofd gezien wat zijn tegenstander wel zag en daardoor gelijk kon opgeven blijkbaar. Dit is een wellkom punt. Stand: 2-3 bij T2.

16:30 uur:

Steven heeft een remisestellingen en met 5 pionnen en 2 paarden tegen 5 pionnen en paard + loper, lijkt dit gegarandeerd remise te zijn. Helaas staat Ben een stuk achter. Remise hier nog uitkrijgen zou een wonder zijn. Bij Catheleijne wordt de tijd van crusiaal belang. Ze staat iets voor in tijd voor de laatste 4 zetten in een complexe stelling. 

Bij T1 lijkt Dries te gaan verliezen. De andere borden hebben nog alle kansen op winst, maar dat zal waarschijnlijk niet voldoende zijn.

16:40 uur:

Dries verliest inderdaad en daarmee is het verlies van T1 een feit. In tijdnood geeft Catheleijne een stuk weg en kan ook gelijk opgeven. Bij T2 spelen alleen Steven nog (een pion achter) en Ben(een stuk achter). Bij T1 heeft Sebas net op moeten opgeven en spelen alleen Ruud en Etienne nog.

Stand T1: 1,5-6,5
Stand T2: 2-4

16:45 uur:

Ook Ben houdt het voor gezien en daar is het verlies van T2 ook een feit.

17:00 uur:

Etienne had nog  even gehoopt op winst, maar het eindspel wordt toch remise. Alleen Ruud speelt nog (stuk voor tegen 2 pionnen) en Steven (2 pionnen achter). Voor beide teams worden het helaas dikke nederlagen.

18:00 uur:

Ook Steven verliest en daarmee is de eindstand 2-6:

T2 C3 2

Alleen Ruud speelt nog. Weliswaar na spelhervatting adat zijn tegenstander onterecht remise claimde.

18:15 uur:

Ruud moet uiteindelijk toch in remise berusten en daarmee komt de eindstand bij T1 op 2,5-7,5.

T1 SvG 2