Het eerste duel van het jongste Torenteam tegen Doesborgh 2 is na een spannend verloop in 3-3 geëindigd. We begonnen goed met een 2-0 voorsprong.

Luuk overspeelde met wit zijn tegenstander in een mooi miniatuur van 12 zetten. Zwart speelde in een Open Siciliaan een aantal zwakke zetten zoals h6. Luuk aarzelde geen moment en kwam binnen met Dame en Paard waardoor mat alleen kon worden voorkomen door de Dame te geven. (1-0)

Luuk1610

Agnes was ook al snel klaar: met actief spel had ze de Dame gevangen, waarna de tegenstander de handdoek in de ring gooide. (2-0)

Dit leek veelbelovend, maar op de andere borden pakten donkere wolken zich samen. Alleen bij Alec ging nog het gelijk op, die tussentijds nog een remiseaanbod van zijn TC moest afslaan vanwege een dreigende teamnederlaag.

Noah had zich namelijk verrekend in een stelling waarin hij met zwart veel druk had door op open lijnen stukken te pennen op zowel de Koning als de Dame. Helaas voor Noah tructe zijn tegenstander zich onder de penning met de Dame uit door een slagenwisseling, waardoor Noah licht materieel achterbleef. Hij vocht nog dapper door, maar verloor uiteindelijk. (2-1)

Noah1610

Tegelijkertijd gooide Amber de handdoek in de ring. Ze had haar partij met wit te passief opgezet, waardoor haar tegenstander met 3 zwarte stukken de aanval kon openen op de witte Koning. Om mat te voorkomen moest ze noodgedwongen haar stelling verzwakken met g2-g3, waarna zwart genoeg aanknopingspunten had om met zwaar materiaal binnen te komen vallen en er zoveel wit hout van het bord verdween, dat de opgave onafwendbaar was. (2-2)

Alec had met zwart een remise-achtig pionneneindspel op het bord, maar zijn tegenstander dacht dat hij de winst kon forceren door een pion aan de rand te offeren en daarna 2 verbonden en beslissende pionnen over te houden. Hij had alleen over het hoofd gezien, dat Alec aan de andere kant van het bord ook een vrijpion kon maken, waardoor hij 2 pionnen had die ver van elkaar vrij baan kregen en de witte Koning kon onmogelijk voorkomen dat er 1 promoveerde tot Dame. Een onverwachte voorsprong dus. (3-2)

Alec1610

Quirine was als laatste bezig en had in het middenspel met wit 2 pionnen verloren, maar was taai aan het verdedigen tot ver in het eindspel, waarbij ze nog 1 pion terugwon door een slimme Koningsmanoeuvre op de ene vleugel, maar ze kon niet voorkomen, dat zwart op de andere vleugel met de 2 laatste pionnen beslissend doorbrak. (3-3)

Quirine1610

Een gelijkspel dus en omdat jeugdteams in de loop van het seizoen meestal alleen maar beter worden geeft dit de burger moed voor de komende matches.

 

Doesborgh 2 - TOREN 11j 3 - 3
1. B. Lievers - Quirine Naber 1 - 0 
2. E. Okel - Alec Wolters 0 - 1
3. J. Crooy - Luuk Lin 0 - 1
4. A. Lebbink - Noah Goldsmid 1 - 0
5. S. Brouwer - Amber van den Broek 1 - 0
6. E. Leverink - Agnes Choynacki 0 - 1

foto's Cor Lindeman