Toren 10 trad maandag 10 oktober thuis aan tegen Wisch. Deze heren-club uit Terborg telt 8 leden en de 6 sterkste vertegenwoordigers van deze vereniging traden aan in de Steenen Camer om haar krachten te meten tegen Toren 10.

Aan bord één mocht Marco Vastenhout spelen tegen J. Hofmeijer. Deze routinier en teamcaptain van Wisch deed Marco beven in zijn stoel en Marco bekende al gauw aan zijn Teamcaptain blij te zijn met een remise. Hetgeen voor hem gelukkig ook geschiedde na ruim 2,5 uur voorzichtig schuifelen.

Bord twee werd vertegenwoordigd door ondergetekende, de Teamcaptain. Met een wakend oog over de borden van mijn teamgenoten probeerde  ik mijn stelling onder controle te houden. Mijn tegenstander bleef onbewogen en uiterst geconcentreerd zitten en zonder te knipperen met zijn ogen pareerde hij elke aanval van mij met groot gemak.
Uiteindelijk aanvaarde ik een remise voorstel in een voor mij betere stelling. Uitspelen met winst was een goede optie maar de klok had al teveel minuten weggetikt van mijn totaal tijd. Bang om in tijdnood te komen en fouten te maken was het remise voorstel van mijn tegenstander zo gek nog niet.

Een debuut aan bord 3, Alex Versteeg. De tegenstander van Alex bleek een liefhebber te zijn van veel snoepen. In mijn ooghoeken zag ik dat bij Alex de een na de andere pion verdween in de gulzige handen van zijn tegenstander. Uiteindelijk koste deze snoeperij Alex zijn partij.

Aan bord 4, Jeroen van Zaanen. Jeroen speelde een knappe partij tegen de sterkste speler van Wisch.
Gedreven en de zetten goed overdenkend zorgden ervoor dat Jeroen en zijn tegenspeler als laatste klaar waren. Door vermoeidheid en waarschijnlijk wat minder routine dan zijn tegenstander maakte Jeroen op het laatst een fatale fout waardoor hij zijn Dame prompt verloor zonder noemenswaardige compensatie. Opgeven en de eer aan zichzelf houden was de beste keus voor Jeroen.

Yannick van de Horst speelde op Bord 5. Voor ik het goed en wel in de gaten vond ik Yannick aan de bar,  troost zoekend in zijn Iphone.
Yannick verklaarde aan mij de partij verloren te hebben. Ondanks een groot materieel overwicht liet Yannick zich in overmoed verleiden tot een potje snelschaak. De teneur van deze laatste zin had u al begrepen, Yannick zag een schaakje over het hoofd en de partij was in een zet verloren.

Aan het laatste bord zat de held van de avond, René Reulink. Een debutant in de externe competitie die vol verve de aanval op zijn tegenstander inzette. Zijn tegenstander uit Wisch wist niet wat hem overkwam en stapelde fout op fout, materiaalverlies en een in gort geslagen koningsstelling bleef er over nadat de ergste rook boven het bord was weggetrokken. Ondanks het zware verlies gaf de Wischenaar niet op en de  partij duurde nog even voort tegen beter weten in.
René had de arme man geheel in de tang en kneep deze langzaam steeds meer aan tot aan schaakmat.

Eindstand: Toren10 - Wisch  2-4

Wisch is een van de sterkste ploegen in de poel waar Toren 10 in speelt. Voor hetzelfde geldt was het gelijk spel geweest als Yannick zijn klinkende munt had verzilverd. Toren 10 heeft tegen Wisch bewezen dat het tot grootste prestaties in staat is. Enkel heeft het team even tijd nodig om te groeien in de kampioensrol waar dit team uiteindelijk voor in de wieg gelegd is.

OSBO klasse 4c