De teamleider op vakantie. Of ik weer even een verslag wil maken van de wedstrijd De Toren 10 tegen Voorst 5.

Zelf was ik met 81 zetten, met een eindspel waar ik nog bijna struikelde over doorgebroken pionnen  knap druk geweest en niet echt bijgehouden wat er op de andere borden in finesse gebeurde. Bij mij vlogen uiteindelijk bij beide partijen 3 min of meer vrije pionnen naar een Dame, waar bij mij de laatste dame overeind bleef die een op de 7e lijn staande pion van de tegenstandster nog wist te veroveren.

Dan maar eens kijken wat Voorst er van vond. En ja, Voorst had een klein verslag op internet. Dit vlot overgenomen (hopende dat Voorst hier geen bezwaar tegen heeft).

Al met al dus een duidelijke overwinning wat ons brengt op 1 ½ uit 2. Doorgaan zo dus.

Gezien de ratings was de overwinning wel logisch, alleen je moet het nog wel even doen.

Het 5e team tenslotte speelde thuis tegen De Toren 10. Na het goede debuut van dit team in de eerste ronde volgde nu een nederlaag. De meeste spelers kwamen in deze wedstrijd een stuk achter en dat maak je doorgaans niet meer goed. Remco Kempink gaf als teamleider nog wel het juiste voorbeeld door een mooie mataanval, maar daar stonden helaas nederlagen van Harrie Saris, Jo Jansen, Els Jansen en Hannie Kempink tegenover. Maarten Jansen wist er nog een remise uit te slepen, waardoor de eindstand werd bepaalt op 1,5 - 4,5.

R.Kempink   (1338) -     Khaled Mohammed       (1359)               1-0

J.Jansen      (1227) -     Bettus aan t Goor         (1453)               0-1

E.Jansen     (1303) -     Jan Schoemaker           (1413)               0-1

H.Kempink   (1182) -      Dick Split                     (????)               0-1