Een kort verslag van de wedstrijd van het 10e team  van de Toren (in de 4e klasse D) tegen het vorig jaar gedegradeerde team van Wisch 1 uit Terborg.

Onze teamleider had gekozen voor een tactische opstelling met Saad Mohammed aan bord 1.

Voor de wedstrijd echt begon waren Bettus aan ’t Goor (1453 tegen 1222) en Marco Vastenhout (1342 tegen 1501 !) al weer klaar.

Zelf trapte ik in de oeroude paardpenning Koning – Toren en verloor daarbij een kwaliteit en een pion en

werd redelijk kansloos aan de kant geschoven (1413 – 1569).

Ger-Jan Brands redde het vervolgens ook niet (1269 – 1302), waardoor de tussenstand op 2-2 kwam.

De koppen met vette letters zijn echter voor Saad Mohammed.

Aan bord 1 mocht hij met een rating van 1359 het opnemen tegen een rating van 1570 ! Zag het er in

het begin vrij kansloos uit met eerst een kwaliteit en later een vol stuk achter, Saad vocht zich terug en

heroverde eerst een toren waardoor hij een kwaliteit voor kwam te staan. De tegenstander was

dusdanig overrompeld dat hij pardoes nog twee stukken weggaf en Saad de hand schudde.

Doorzetten beloonde zich. Bravo voor Saad. 3 – 2 voor De Toren op dat moment.

Tenminste nog een half puntje en de winst was daar. Onze teamleider was daar persoonlijk mee aan de slag (1407 – 1551) en in een stelling die wel wat voordeliger was, maar toch nog tamelijk ingewikkeld werd het spannend voor hem nog zo’n vier minuten op de klok.

Hans dacht in deze stelling door het offeren van een toren een matsituatie te creëren.

Doch helaas…. Er was nog een andere mogelijkheid voor de tegenstander. 3-3 dus. Aardig in onze poule

was wel dat alle andere team ook gelijkspeelden behalve De Sleutelzet.

Dat wordt dus nog spannend in 4 D.