Op 27 november speelden we de bekerwedstrijd bij ASV in de Vlamoven. Vooraf leek het een spannende wedstrijd te worden maar in de praktijd was het dat niet helemaal en werd het 3,5 – 0,5 voor De Toren.

Vooraf wilden we nog even gezellig eten, dit lukte voor de andere 3 uitstekend, maar ik had enige moeite om er te geraken. En moest genoegen nemen met 10 min restanten van de Chinese rijsttafel wreten.
Jeroen wilde graag op bord 1 zitten tegen ASV en moest met zwart tegen Otto Wilgenhof. In een mum van tijd stond er een klassieke koningsindisch op het bord en hierin verslikte Otto zich lelijk. Een te vroeg Pb5 a6 Pa7 is vaak geen slecht idee in het koningsindisch, maar ja dan moet je het stuk niet direct kwijtraken met Db8. Otto stribbelde daarna nog wat tegen, maar Jeroen gaf Otto gene kans. Justin speelde op bord 4 tegen Dirk Hoogland. De opening pakte goed uit voor Dirk, maar Justin gaf geen krimp en kreeg telkens meer grip op de stelling van Dirk.
Uiteindelijk zag Dirk zich genoodzaakt om een kwaliteit te offeren, maar dit hielp niet en Justin maakte het mooi af. Zelf speelde ik tegen Michiel Blok en in een Nimzo-Indisch met snel a3 koos ik voor de Etienne variant. Mijn tegenstander offerde een pion in de hoop een aanval op mijn koningsstelling te kunnen ontwikkelen in combinatie met ruimte overwicht.
Maar er waren geen sinterklaaskadeautjes voor Michiel, de aanval kwam niet van de grond en langzaam nam ik het bord onder controle en won ik de partij.
Mees was nog op bord 2 tegen Bob Beeke bezig, Bob leek langzaam iets beter te komen te staan. Maar Mees verdedigde zich secuur en een remise was onvoormijdelijk.
Zodoende bekert De Toren door ten koste van ASV.