Op 22 november stond de wedstrijd tegen DD in Den Haag op het programma.
Voor mij was dit ideaal geregeld aangezien mijn neefje net 1 jaar werd. Hoezo hoor ik u denken?! Nou hij woont nog heel even in Den Haag.

De wedstrijd begon goed voor ons. Willy neutraliseerde Van der Wiel, hoewel ze niet zoveel meer verschillen in elo. Joost won zijn partij in het Engels zonder heel veel te doen naar eigen zeggen. Beetje houtjes schuiven, tegenstander raakt gefrustreerd door ruimte gebrek en begaat fouten en Joost trekt de koningsvleugel open en wint.
Noud had enig geluk, waar het hem vorig jaar vaak tegen zat zit het hem nu eens mee. In de opening tegen 1.d4 2.Lf4 had hij het heel moeilijk. Hij leek even terug te komen door een vreemd ogend g4 van zijn tegenstander, maar toen ik weer naar rechts keek, was het niet best. Maar zijn tegenstander raakte het spoor bijster in tijdnood en Noud sloeg toe en is nu topscorer met 3/3.
Ook Etienne drukte een welkom puntje, vrij geleidelijk volgensmij.
Mees maakte remise na een tikkie gedrukt te hebben gestaan.
Zelf wist ik ogenschijnlijk gemakkelijk te winnen, maar zo gemakkelijk was het allemaal niet. Uiteindelijk besliste mijn extra stuk.
Leo verdedigde zich met zijn geliefde Hollands, na een spannend gevecht werd het in een lopereindspel remise.
Justin speelde tegen de Spaanse opening, mogelijk had hij een klein voordeeltje. Maar het evenwicht werd nooit echt verbroken. Tijmen maakte zijn eerste halfje van het seizoen, hier had meer ingezeten. Maar dit euvel speelt Tijmen in de KNSB parten, dit halfje zou wel eens het kantelpunt kunnen zijn.
Bart verloor zijn partij tegen IM Gelpke, in de opening bereikte hij niet veel en moest ook al een beetje oppassen.
Uiteindelijk verloor hij zijn partij.

Dit leidde tot een 6,5 - 3,5 overwinning, met 5 matchpunten uit 3 wedstrijden spelen we in de top mee.