Helaas hebben we het niet weten te redden in de beker tegen HMC. Op papier was het een moeilijke wedstrijd, toch hadden we wel wat kansen.

Vrijdag 21 maart kregen we een herkansing na de afstraffing van vorig jaar.
Ook nu speelde we weer in Arnhem op de Olympus. Op papier een zware wedstrijd aangezien ze op elk bord iets meer en soms veel meer elo hadden.
Het begon niet zo best, Willy raakte wat pionnen kwijt, maar had enige compensatie. Mees raakte een pion kwijt en had geen compensatie. En Noud besloot zijn paard naar c5 te halen in het Siciliaans, waar hij volgensmij niet thuis hoort en lag dan ik vrij rap onder vuur.
Zelf wilde ik me niet laten 'afbluffen' en besloot in te gaan op 2 paarden vs toren tegen 2 pionnen, dit was allemaal bekend volgens Twan en prima voor zwart. In de partij wisten de paarden echter wel mooie velden te bereiken door waarschijnlijk onnauwkeurig spel van Twan. Toch was het niet makkelijk om winnend voordeel te vinden, Twan verdedigde zich taai in deze fase. Inmiddels was Mees nog altijd aan het keepen in een eindspel met een volle pion minder. En was Noud onderuit gegaan, ik dacht dat hij weer wat kansen kreeg, maar misschien was het allemaal optisch. Willy kon ook zeker geen aanspraak maken op meer. Ik moest dus winnen, maar uiteindelijk moest ik toch in eeuwig schaak berusten na een onnauwkeurige zet. Jeroen Bosch zichtbaar blij met mijn remise forceerde daarna de remise in zijn partij. Helaas, maar wel terecht. Volgend jaar pakken we ze dan maar!

1. Ruud Janssen (w) - Twan Burg 1/2
2. Mees van Osch - Jeroen Bosch 1/2