Grote zorgen voor de dag van morgen. Mentale steun zeer welkom!
Geen zorgen vooralsnog  voor ons 1e team dat na een aarzelende start een mooie positie in het midden heeft, 3 punten achter de koploper en 4 punten boven ‘de streep’.

Ze gaan het zaterdag in ronde 5 opnemen tegen De Stukkenjagers. De Tilburgers hebben een punt meer dan de onzen maar dat weerhoudt teamcaptain Ruud Janssen er niet van om tot een een zeer optimistische prognose te komen.

Ik zou het met je team maar waar maken Ruud want na onderstaande tekst zal het duidelijk zijn wie er met boter en suiker over de tong zal gaan bij de eerstvolgende brunch: “We mogen ditmaal tegen De Stukkenjagers uit Tilburg.
Een beetje een raar clubje. Ze gaan altijd gezamenlijk brunchen voor de wedstrijd en ze zijn er ook nog trots op.
Nee, dan ga ik toch echt liever 's avonds een hapje en een drankje nemen. Dan kun je ook nog even uitwijden over je mooie overwinning i.p.v. dat je 's ochtends je dagelijkse beslommeringen met je teamgenoten deelt.
Maar misschien is dit dan ook de reden dat er zoveel dames in het team zitten van de Stukkenjagers, tsja de aanvulling komt dan vanzelf.
|Ik stel me dan zoiets voor 'Ah u wilt voor De Stukkenjagers spelen, dan moet u de zaterdagochtend wel ontbijten en meekletsen'. Maar goed de laatste keer was ik wat pessimistisch met het voorspellen van een kleine overwinning.
Deze viel namelijk een stuk hoger uit. Toch moet gezegd worden dat zij op papier wel favoriet zijn.
Echter ons team is na een valse start on fire en daar gaan deze gezamenlijke ontbijters echt geen stokje voor steken; nee zij zullen ons ontbijt zijn!
Ik voorspel dan ook een 6,5 - 3,5 overwinning”

De zorgen beginnen bij ons 2e team dat inmiddels onder de degradatiestreep staat.
Non playing captain Jeroen Kruiver verwoordt die zorgen niet, wellicht omdat de voornaamste concurrenten nog op de rol staan , maar het is wel degelijk alle hens aan dek !
Kruiver: “ En we staan dus inmiddels onder de gevreesde streep. Tegenstander DSG Pallas heeft de gemiddeld hoogste rating in onze klasse en dus hoeven we zeker geen cadeautjes te verwachten.
Ze hebben twee minieme nederlagen geleden en hebben tot dusver het geluk zeker niet aan hun kant gehad.
Deze match zullen we dan ook tevoren onze offers brengen aan vrouwe Fortuna en na afloop veelvuldig op haar proosten! Waarbij de uitslag vermoedelijk generlei invloed zal hebben op onze inname”

Ons 3e team maakt in de Promotieklasse tot nu toe een dramatisch seizoen door. Het vergaarde in 4 matches 10,5 bordpunt en bleef steeds aan de negatieve kant van de score.
Morgen komt hekkensluiter Pallas 2 op bezoek dat slechts 6,5 borpunt heeft.
Als er gewonnen wordt is er nog van alles mogelijk. Teamcaptain Karl Denys: “Het is nu dus erop of eronder !
Winnen we dan hebben we nog een kans op promotieklasse behoud.Verliezen we dan moeten we ons gaan neerleggen met doordeweeks schaken volgend seizoen...Geconcentreerd, niet overhaast , en spelen in het teambelang is het devies.
Ook een beetje geluk zou ons geen kwaad doen !

Komt het bekijken !

De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.
Bibliotheekgebouw Zeelandsingel.