De KNSB Bekerwedstrijd werd dinsdagavond gespeeld tegen Dubbelschaak om 20:00 in Boxtel.

Op http://www.dubbelschaak.nl/livestream.php zal de wedstrijd op het 1e bord te volgen zijn.

Inmiddels hebben we de bekerwedstrijd gewonnen met 3-1 en zijn we doorgedrongen tot de laatste 4 in de poule. HMC en Stukkenjagers zijn inmiddels bekend en Eindhoven - Westlandse Schaakcombinatie moet nog gespeeld worden.

Het leek vrij soepel te gaan, Joost won vrij vlotjes in het Hollands nadat zijn tegenstander zijn ontwikkeling teveel verwaarloosde. Mees kreeg een mooie stelling met goede winstkansen, zelf kreeg ik na een interessante opening ook een goed eindspel, bij Noud was een onduidelijke puinhoop ontstaan met dame tegen 3 lichte stukken.

Mees won ook, maar Noud verloor uiteindelijk (3 verre vrijpionnen en een extra dame wogen niet op tegen vele lichte stukken). Maar goed zelf had ik er alle vertrouwen alleen het winnen was nog niet zo makkelijk ondanks dat ik in het eindspel een aantal stukken van mijn tegenstander begraven had. Mijn tegenstander koos om een van zijn begraven stukken op te offeren voor een paar pionnen en wat practische kansen. Ik zag allemaal mooie offers voor mij om hem mat te gaan zetten en zag mij al met een biertje uitleggen wat mijn ideeen waren enfin vol overgave de zet gespeeld en als je hem doet zie je natuurlijk een essentieel detail wat hem laat winnen ipv jou. Dus tijd laten teruglopen tot 2 min van de 13 min en gewoon terug en accepteren dat je nog een paar pionnen verliest. In de volgende fase speelde mijn tegenstander goed en op het moment dat hij kon toeslaan faalde hij in het vervolg was het niet zo makkelijk en uiteindelijk wist ik door fouten van hem alsnog te winnen. Zodoende een 3-1 overwinning.