Na 3 thuiswedstrijden moesten we toch weer eens uitspelen. Dit ging natuurlijk niet soepel, zeker aangezien het tijdstip was aangepast. Helaas was dit niet voor iedereen duidelijk, maar ik zal geen namen noemen.

Onze tegenstander is een samensmelting van Dr. Max Euwe en ESGO, echter zonder de betaalde spelers uit Duitsland heb ik mij laten vertellen.
Mijn partij was een van de betere die ik dit jaar gespeeld had, nadat ik in Arnhem OSKA nog verloren had van Frank Kroeze, had ik mijn huiswerk nu wel gedaan, hoewel het wel diep graven was in mijn geheugen. Ik kreeg een voordeeltje uit de opening, tactisch leek Kroeze zich te kunnen loswormen, echter ik had voor de afwisseling eens dieper gekeken en zo won ik een stuk.
Inmiddels was Etienne zijn dame kwijtgeraakt, maar wist toch nog wat pionnen en 2 stukken ervoor te krijgen, daarnaast had hij weinig zwaktes.
Zijn tegenstander wist zijn dame voordeel niet uit te buiten en verloor uiteindelijk. Verder zag het er goed uit met goede eindspelen voor Fabio en Noud, Rik had een beduidend minder prettige stelling en ook Mees had een
slechter eindspel. Tjaart had inmiddels remise gespeeld, maar Willy en Joost stonden niet zo best. Leo had een pion minder, maar had wel een fijne aanvalsstelling (dit was zijn eerste competitie wedstrijd met wit sinds lange
tijd).

Helaas verloren Willy en Joost, maar Leo won met een fraai torenoffer in een mataanval. Rik wist het eindspel op wonderbaarlijke wijze remise te houden (goed paard – erg slechte loper). Maar de eindspelen van Noud en Fabio werden echter ook remise. Kortom, het was wederom aan Mees die aan het knokken was tegen Tim Lammens.
En met sterk verdedigingsspel leek het op remise af te steven, maar rond het 6de speeluur ging het toch nog mis.
Terwijl het grootste gevaar geweken was, kon er nu direct remise worden gemaakt, maar onder druk van de klok ging het helaas mis. 5-5 is echter nog steeds een goede uitslag tegen de koploper.
Na afloop hadden we nog gezellig in Punto Pasta (of Punto Pizza) gegeten.Nu is het tijd voor een korte adempauze en de voorbereidingen op de volgende Beker wedstrijd tegen Het Kasteel, toevallig de club van 2 ex leden van De Toren VSV (Stefan en Erik). Het animo voor het beker team is ongekend groot.

ESG Dr. Max Euwe 1 – De Toren Arnhem – VSV 5-5

1.