Op zaterdag 13/2 speelt Toren/VSV 2 uit tegen Almere 1. Vorig jaar verloren we dik van ze en stonden zij op dat moment op 1 en wij op de 8e plek. Dit jaar staan wij op dit moment op 1 en zij op de 6e plek. Garantie voor een spannende partij die weer, zoals gewoon, live te volgen zal zijn vanaf ca. 13:30 uur.

De opstellingen zijn bekend en zioals verwacht speelt Almere is zijn sterkste opstelling:

Almere1 T2 0

14:00 uur:

Een klein uurtje onderweg en diverse stukken minder op de borden, ben ik niet pessimistisch wat ik op de borden zie. De stelling van Jeroen kost de tegenstander behoorlijk wat hoodsbrekends en op dit moment zie ik nog geen echte zwakheden in Jeroen zijn stelling.  Rein heeft vanuit de opening een pionnetje te pakken en heeft een duidelijke ontwikkelingsvoorsprong. Bij Marcella staat het nig gelijk, hoewel de tegenstander net iets meer aanknopingspunten lijkt te hebben om aan te kunnen vallen.

Op het bord bij Sebas is nog enkel stuk er af,maar dat zijn we van hem gewoon. Ik ga er dan ook weer vanuit dat hij vandaag het langste speelt, hoewel hij de. op papier,  zwakste tegenstander heeft. Jorick is ergens in de operning een pion kwijt geraakt en ik zie geen ontwikkelingsvoorsprong. Ik zie hier toch een klein minnetje. Bij Leo lijkt de balans ook nog niet verstoord te zijn. Tkomas heefte echter een voor een voor mij totaal onbekende operning een lekkere druk opgebouwd op de Koningsvleugel van de tegenstander, terwijl die nog een aantal stukken niet heeft kunnen ontwikkelen.

Nadat beide spelers een half uur nagedacht hebben staat er op het bord van Mathieu een stelling die jeugdspelers na zo ongeveer 10 seconden weten te bereiken. Hier wodt duidelijk op het scherpst vande snede gespeeld.

14: 40 uur:

Het eerste punt is gedeeld. Thomas komt niet door de Koningsvleugel heen en remise wordt besloten.

Almere1 T2 1

15:05 uur:

Zo snel als Rein pionnen kan winnen, Jorick kan ze in ieder geval sneller verliezen. Rein gaat zijn 2 pion winnen en helaas Jorick zijn 3e verliezen. Op Jeroen zijn bord lijkt het naar remise te gaam en gezien het feit dat Rein en Sebas lekker staan, zou dat geen slechte score zijn. Bij Jorick wordt het weer een hang en wurg partij. Hij staat pionnen achter, maar zijn stukken hebben nog wel dreiging. Bij Marcella is het hopen dat ze dit keer in het eindspel overeind blijft. Bij Mathieu is er nog niet veel te zeggen over de stelling en ik krijg net door dat Leo remise heeft gemaakt, nadat hij in de opening wat minder heeft gestaan. Stand dus: 1-1.

15:15 uur:

Zoals al verwacht komt er op bord van Jeroen zetherhaling op het bord en daarmee remis, Stand derhalve:

Almere1 T2 2

15:50 uur:

Het begint spannend te worden op de borden van Mathieu en Rein. Matheui is op zet 16 en zijn tegenstander heeft nog een kleine 5 minuten tegen 28 voor Mathieu. Op Rein zijn bord is het vergelijkbaar. Op zet 17 heeft Rein nog 26 minuten en zijn tegenstander nog 7. Jorick en Marcella leven nog, maar de tegenstander van Marcella rukt op en ze krijgt geen aanvalskansen. Bij Jorick blijft het een heel lastig verhaal met 2 (of 3) pionnen achter, een Koningsaanval en zelf geen aanvalskansen. Daar staat wel ongeveer een gelijk aan minuten op de klok (beiden ca. 20 minuten). Sebas draait langzaam de duimschroeven aan bij zijn tegenstander.

16:10 uur:

In tijdnood van met name zijn tegenstander wordt er bij Mathieu flink afgeruild, wat resulteert in een ongelijk lopereindspel. Er wordt tot remise besloten. Tegelijkertijd verliest Marcella, zodat we, zoals gewoon, tegen een achterstand aannkijken: 3-2.

Helaas heeft Sebas net geblunderd en hoewel hij nog een kwailiteit voorstaat is de uitslag lang niet meer zo zeker. Bij Rein moet het nog steeds lukken, maar bij Jorick zal het ook zo over zijn. Hoogst haalbare op dit moment lijkt 4-4 te zijn en dan moet het nog meezitten.

16:20 uur:

Jorick verliest,volgens verwachting ook. Stand is:

Almere1 T2 3

16:25 uur:

Het staat er nog slechter voor dan ik dacht. Sebas staat een stuk tegen 2 pionnen achter, Bij Rein zijn de Dames er af en hoewel hij nog steeds 2 pionnen voor staat, lijkt hij in tijdnoodfase (ca. 10 zetten voor 5 minuten voor Rein en 1 minuut voor zijn tegenstander) toch onder de druk te gaan bezwijken.

16:45 uur:

Sebas moet remise nemen. Het was het hoogst haalbare nog. Hiermee wordt definitief de wedstrijd verloren. Rein heeft in tijdnoodfase een kwaliteit moeten inleveren en het eindspel 4 pionnen met Paard tegen 2 pionnen met Toren lijkt nog niet gespeeld te zijn. Aangezien verlies al een feit is, mag hij de tegenstander remise aanbieden, wat helaas afgeslagen wordt., zodat we nog wat langer moeten wachten op het uit eten gaan.

17:50 uur:

Rein weet af te ronden in een Dame+Paard tegen Dame eindspel. Theoetisch gewonnen, maar Rein zag het even niet meer en biedt remise.

Eindstand:

Almere1 T2 4