Vandaag speelt het 1e en 2e team thuis tegen resp. de Groninger Combinatie en WSG Winterswijk. Zowel het 1e als het 2e staan gedeeld eerste en zullen dit willen handhaven. Ook vandaag kan dit weer live gevolgd worden.

Het zal voor beide teams een zware wedstrijd worden. Groninger Combinatie wist vorige ronde het 1e team van Caissa Eenhoorn met maar liefst 10-0 naar huis te sturen. WSG Winterswijk zal revanche willen nemen van de laatste wedstijrd van vorig seizoen toen ons 2e daar met maar liefst 2-6 won.

Hoewel de wedstrijden via de site via een live-verslag  te volgen zullen zijn, verwelkomen we ook graag supporters op  onze speellocatie: Kantine Biblioservice Gelderland, Zeelandsingel 40 in Arnhem.

Dan nu de opstellingen:

Opstelling GC T1

Opstelling T2 WSG

14:45 uur:

De eerste tussenstand is te noteren. Helaas heeft Catheleijne het niet gered. Wat hier mis is gegaan, kan ik zeggen, aangezien ik zelf een uurtje afwezig ben geweest.

Waarschijnlijk is het a opgevallen, maar ik had onbewust de gemiddelde rating van Groninger Combinatie niet vermeld. Bij deze dan alsnog en de tussenstand:

Stand GC T1 1

Bij T2 staat het op alle borden eigenlijk wel redelijk. Het lijkt erop dat iedereen op de winst speelt en ik voorspel weinig  remises. Alleen op het bord van Leo  staat het nog erg vast.

Bij T1 is het wat onduidelijker. Ik kan niet echt zeggen dat er al borden gewonnen of verloren staan, maar het gevoel is net wat minder goed dan op de borden bij T2.

15:10 uur:

Ben heeft, na overleg, remise aangeboden en dat werd geaccepteerd. Het eindspel kon alleen met forceren naar winst (of verlies) gebracht worden, dus remise leek op dit moment wel de juiste beslissing.

Stand T2 WSG 1

15:20 uur:

Thomas verliest vrij plotseling. Hij stond enige tijd geleden nog lekker en 'ging ervoor' zoals hij aangaf. Helaas was er een kleine misrekening en dat kostte hem uiteindelijk zijn Dame.

Stand T2 WSG 2

15:30 uur:

Blijkbaar heb ik iets gemist,want ik zie bij T1 ineens diverse borden zonder spelers. Jeroen heeft zijn eerste halfje gepakt bij T1, maar Bart heeft verloren. Stand:

Stand GC T1 2

15:40 uur:

Bij T2 pakken de donkere wolken zich samen. Sebas raakt een kwaliteit kwijt, Marcella zelf een hele Toren. Nu ik dit aan het typen ben, zie ik dat ze opgegeven heeft. Ook Leo gaat een kwaliteit verliezen. Mathieu speelt nog. Ik dek dat het toch daar aan ligt. In de vorige partijen verloor hij snel en wonnen we steeds  4,5-3,5 ........

Ik was iets te voorbarig bij Sebas. Door een aanval op de Dame weet hij kwailiteitverlies te voorkomen. Echter...... Mathieu verliest. Er is dus nog hoop :-). Zoals Sebas al zegt.....Als er nu iemand van ons wint, dan hebben we zeker nog alle kansen.

15:50 uur:

Uit het niets wint Leo. Ik dacht dat zijn stukoffer niet door zou doorslaan en eerlijk gezegd niemand hier snapt hoe hij de winst heeft kunnen pakken. Die partij zal nog wel geanalyseerd gaan worden.

Stand T2 WSG 3

16:25 uur:

Bij T1 gaat het nu ook hard. Helaas de verkeerde kant uit. Zowel Tijmen, Geert als Tjaart verliezen. Bij T2 strijden Rein, Jorick en Sebas nog. Rein stond erg lekker,maar zijn aanval dreigt niet door te slaan. Jorick staat zwaar onder druk. Alleen de tijd kan hem misschien nog redden. Bij Sebas staat het eindspel nog in evenwicht, hoewel zijn Toren nog  maar weinig velden heeft.

Stand GC T1 3

16:35 uur:

Rein weet toch te winnen. Sebas krijgt een remise aanbod en wil deze aannemen, want hij gaat anders een pion verliezen. Jorick weet onder grote tijdsdruk voor beiden maar met name die van de tegenstander (en Jorick speelt ondertussen ook met een stuk achterstand), ineens mat te zetten en gelijk daarna accepteert Sebas het remise aanbod. Oftewel een gelijk spel:

Stand T2 WSG 4

16:50 uu:

Bij T1 wordt er nog op 4 borden gespeeld. Helaas niet meer voor de winst of remise, maar alleen nog maar voor individueel succes. Tijdens het typen wordt er doorgegeven dat het bij Willy remise is geworden. Ruud staat een stuk achter. Mogelijk geofferd, maar ik zie niet hoe hij zijn vrije pion kan laten promoveren. Bij Noud lijkt het erg op remise af te gaan. Bij Joost kan het werkelijk alle kanten uit.

17:05 uur:

Noud pakt remise en, volgens Joost, moet hijzelf de partij kunnen winnen. Ruud strijdt verder, maar met een stuk minder tegen 2 pionnen gaat het erg lastig worden.

17:45 uur:

Joost wint en Ruud verliest. Daarmee komt de eindstand op:

Stand GC T1 4