8 Torenaren deden mee aan het rapid toernooi. In de A groep kon GM Ruud Janssen zijn favorieten rol niet waar maken. In groep B en C waren Geert van Hoorn en Quirine Naber gedeelde eerste. Ook Dick Vliek speelde een prima toernooi.

ruudHet ASV Rapid toernooi vond zaterdag 22 maart plaats in het Grand Café Lorentz Kennisintensief Ondernemerscentrum en had circa 80 deelnemers. Er werd in drie groep gespeeld, 7 rondes Zwitsers ingedeeld, met 20 minuten per persoon op de klok. De organisatie liep gesmeerd zoals we van ASV gewend zijn.

mees

Groep A

Ruud Janssen was de enige GM en de favoriet voor het kampioenschap. De groep had ook nog 4 keer een IM en 2 keer een FM. Een mooie bezetting. Ruud vond dat hij niet echt slecht gespeeld had. Hij had alleen maar 2 foutjes gemaakt. Wellicht had dit te maken met de gezellige vrijdag avond/nacht, nadat Toren 1 verloren had in de KNSB Cup.

kampioen IM Robert

Foutje één van Ruud vond al plaats in de 2de ronde tegen FM Rob Schoorl. Foutje 2 volgende in de vierde ronde tegen IM Robert Ris. Tegen Mees van Osch speelde Ruud remise. Uiteindelijk werd Ruud gedeelde derde met 5 andere. Mees haalde een 50% score. FM Rob Schoorl werd ongedeeld 2de (HMC Den Bosch) en IM Robert Ris ongedeeld 1ste (BSG) met 6½ uit 7.

Groep B

NielsGerrit Janssen was volgens rating de beste Torenaar in deze groep, gevolgd door Niels Matser. Beide heren hadden de pech om tegen de ontketende Geert van Hoorn te moeten spelen Ze verloren beide van de jongeling en werden gedeelde 8ste met 4 andere.

Geert had de avond ervoor een ½ puntje gescoord tegen IM Robert Ris, die een simultaan gaf op de jeugdavond. Het bleek de perfecte voorbereiding voor het Rapid toernooi. Geert verloor niet en speelde 3 maal remise. O.a. tegen de twee andere kampioenen (Pieter Verhoef van ASV en Sebastiaan Dijksman van De Stukkenjagers) Zijn TRP was ruim 250 punten hoger dan zijn huidige rating.

Dick Vliek die gedeeld 5de werd speelde een heel goed toernooi. Carlos Preuter oud Torenlid werd samen met Dick 5de. Carlos speelde prima, maar zijn geweldige prestatie van vorig jaar (7 uit 7) werd bij lange na niet gehaald. Nog een oud Torenaar deed mee: Nadia Bloemendaal. Ook zij speelde een prima toernooi en werd 4de (5 uit 7) achter de drie kampioenen.

kampioenen Bgedeel 5de in de B

kampioenen CGroep C

Quirine Naber had dezelfde voorbereiding als Geert op het Rapid toernooi. Ook zijn wist heel knap remise te spelen in de simultaan tegen IM Robert, de avond ervoor. En ook hier bleek dit de perfecte voorbereiding. Ze ging lang aan de leiding. Maar met 2 keer remise moest ze de 1ste plek toch nog delen met Henk Hamer, die van Quirine verloren had in ronde 4, maar verder alles won. Haar TPR was bijna 400 punten hoger dan haar rating. Een super prestatie. Quirine speelt momenteel veel toernooien, als voorbereiding op het jeugd NK in Rotterdam. Ze verkeerd in goede vorm, nu nog ruim een maand vasthouden en dan……

Rolf Hendriks die als derde geplaats was trof Quirine in de tweede ronde en verloor van haar. Hij kwam niet meer echt terug in het toernooi.

Kijk voor de prachtige ronde verslagen op de ASV site en voor alle uitslagen.

De resultaten van de Torenaren op een rijtje

Groep Naam Resultaat Geplaatst Rating TPR
A GM Ruud Janssen gedeelde 3de met 4½ punten 1ste 2484 2292
A Mees van Osch gedeeld 12de met 3½ punten 9de 2258 2167
B Geert van Hoorn gedeeld 1ste met 5½ punten 14de 1717 1990
B Dick Vliek gedeeld 5de met 4½ punten 25ste 1636 1812
B Gerrit Janssen  gedeeld 8ste met 4 punten 4de 1828 1772
B Niels Matser gedeeld 8ste met 4 punten 7de  1799 1793 
C Quirine Naber gedeeld 1ste met 6 punten 10de  1495  1875
C Rolf Hendriks gedeeld 9de met 4 punten 3de 1598  1459 

gedeeld 3de in groep A