Vorige week maandag werden de laatste rondes van het rapid kampioenschap gespeeld.

Er was een redelijke opkomst met 22 man. Na 2 speeldagen was het nog redelijk spannend bovenin. Marco stond eerste met 18 punten. Op een gedeeld tweede plaats stonden Fred en Jacques met 15 punten. Raimond stond vierde met 14 punten. De punten werden toegediend op het voetbalprincipe. Voor een overwinning krijg je 3 punten, remise 1 punt en verliezen 0 punten. Gisteren werd er steeds gespeeld als volgt: nummer 1 speelde tegen de nummer 2, nummer 3 tegen nummer 4 enz. Door deze manier van indelen kwam er al snel een verandering in de stand. In de eerste ronde won Marco vrij makkelijk van Fred, Raimond won eenvoudig van Jacques, dus kreeg je in de tweede ronde vader tegen zoon. Deze werd gewonnen door Marco omdat Raimond een pion verloor in de opening.  Fred en Jacques speelden in de tweede ronde tegen elkaar en Jacques won deze wedstrijd. Door deze overwinning van Jacques moest hij in de derde ronde tegen Marco, die oppermachtig was deze partij. Omdat de concurrenten van Marco allemaal punten lieten liggen, was Marco al kampioen. Jan Willem kwam opzetten naar de tweede plaats, door o.a. een winst op Raimond. Op de derde plaats stond Koen Maassen van den Brink. In de laatste ronde won Marco met wat geluk van Jan Willem, die in tijdnood niet de juiste zetten speelde. Door de verassende overwinning werd Marco rapidkampioen met 30 punten uit 11 wedstrijden. Koen werd tweede met 21 punten, en Raimond werd derde met 20 punten.

Zie hieronder de stand:

Naam Punten