In de A groep staat Justin Gunther met 5 uit 5 alleen op kop. Zijn achtervolgers hebben allemaal al een punt achterstand. Een TRP van 2756. Super, super, super, super knap.

In het Open Nederlandse Schaak Kampioenschap doen 14 Torenaren mee.  Bart,  Thomas, Etienne, Joost, Mees,  Justin, Noud, Frank, Geert, Raimond, Rembrandt, Dick, Lodewijk en Xadya.

bartHet negen rondige ONK is met 5 ronde gespeeld over de helft. Het zesrondige toernooi is afgesloten.

Open NK groep: Bart Von Meijenfeldt, Thomas Beerdsen , Etienne Goudriaan, Joost Offinga, Mees van Osch.

Bart is momenteel 14de in de ranglijst en de beste van De Toren. Hij heeft nog een kansje op zijn tweede IM norm. Helaas verloor hij zaterdag van GM Sipke Ernst. Thomas is ook weer lekker bezig, net als Bart heeft hij 3 uit 5. Hij verloor in de tweede ronde van Etienne. Etienne heeft nog steeds last van een vorm crisis. Hij heeft momenteel 2½ uit 5. In de derde ronde pakte hij (met wat geluk) een halfje tegen GM Sipke Ernst, maar in de vierde en vijfde ronde ging het helemaal fout. Hij verloor twee keer op rij en was daarna zeer ontstemd over zijn eigen schaken. Ook Joost is nog niet verder dan een 50% score. In de vijfde ronde speelde hij tegen Mees, na 10 minuten werd er remise overeengekomen. Mees heeft 2 uit 5 en hoopt op meer.

etiennethomasfranknoud

justinGroep A: Justin Gunther, Noud Lentjes, Frank van Hoorn.

In de A groep staat Justin met 5 uit 5 alleen op kop. Zijn achtervolgers hebben allemaal al een punt achterstand. Een TRP van 2756. Super, super, super, super knap. Wie gaat hem nog van de titel in de A afhouden?

Misschien komt hij Frank of Noud  nog tegen. Noud ging in de tweede ronde helemaal de mist in en in de derde ronde moest hij tegen een Frank in bloedvorm. Het werd een prachtige wedstrijd die in remise eindigde. Frank en Noud staan nu beide op 3½ uit 5. Zaterdag had Noud geen enkele moeite met zijn tegenstander. Frank heeft tot kwart voor 6 geschaakt om dan toch het halfje binnen te halen. Op maandag moet Frank tegen Bent Schliepfenbauer van ASV.

dickGroep B: Geert van Hoorn, Raimond Vastenhout, Rembrandt Bruil, Dick Vliek.

In groep B is Geert momenteel de beste Torenaar met 4 uit 5. Ook hij was tot bijna kwart voor 6 zaterdag bezig tegen Raimond. De wedstrijd ging steeds op en neer. Dan weer iets beter voor Raimond en dan weer voor Geert. De toeschouwers gingen uit van remise ondanks de één pion voorsprong voor Geert. Maar iedereen die Geert kent, weet dat hij in zo’n geval door gaat en dan ook wel eens de mist in gaat. Deze keer niet, hij wist de winst te pakken. Raimond is daardoor iets terug gevallen, maar speelt dit toernooi prima.

Rembrandt doet het ongelofelijk goed met 3 ½ uit 5. Hij was zaterdag tot half 6 bezig om een zwaar bevochten remise binnen te halen. Net als Geert blijft hij doorknokken. Petje af. Dick Vliek speelt in de middenmoot mee met 2 uit 5. Dat kan nog wel iets beter Dick…

geertraimondrembrandt

lodewijkGroep C: Lodewijk Entrop.

In groep C doet alleen Lodewijk Entrop mee. Het is voor de twintig jarige Lodewijk zijn eerste grote senioren toernooi. En hij kwam goed uit de startblokken met een remise tegen een 1600 speler. Daarna lukte het niet helemaal meer, maar in ronde 4 en 5 waren zijn tegenstanders een prooi voor Lodewijk. Met een 50% score tot nu toe en nog 4 ronde te gaan wordt het vast een heel mooi toernooi voor Lodewijk. Smaak vast en zeker naar meer.

Maandag gaan deze 13 Torenaren weer verder voor meer uitslagen e.d zie de website van het ONK.

xadyaZesrondig 2: Xadya Van Bruxvoort.

In het zesrondig toernooi deed Xadya Van Bruxvoort mee in de tweede groep. Ze schaakte een prima toernooi met 4 uit 6. Een gedeelde 4de plaats met een TRP vergelijkbaar met haar rating. Xadya blijft nog wel schaken, maar niet meer bij De Toren. Ze gaat in augustus beginnen met een studie aan de Technische Universiteit van Enschede. Maar begin augustus doet ze ook nog mee bij het ONJK te Borne. Veel succes.

Reikimaster0