De zogenaamde bitterballenronde is bereikt. De laatste ronde van "The Next Level". Op zich is het nog spannend als het gaat om de prijzen. Vanavond onze aandacht op de finales tussen:

Joost Offringa - Ruud Janssen; 0-1
Etienne Goudriaan - Malcolm Lock (B-Poule) 1-0
Mees van Osch - Babak Zahmat 1-0
Iris Roelofs - Rembrand (B-poule) 1-0

Daarmeee is Ruud de kampioen. Gefeliciteerd.

E tegen MOpvallend dat de no2 van de A-groep in de laatste ronde de no1 van de B-poule treft. Het tekent de sterkte van Malcolm dat het er boeiend uitziet. Ook de overige partijen staan in vuur en vlam.

Meest schokkende stelling is van Iris. De koningsstelling van Rembrandt is kapot gebeukt. Echter een mat kan ik niet vinden. Ik twijfel erover. Volgens mij kan Rembrandt de komende 20 zetten uit de gordiaanse knoop zich loswurmen. Voor hetzelfde geld is het patsboem over.

Rick noudOndertussen is het bij Malcolm ook niet gedaan. Ook toegegeven winnen zal hij niet meer doen. Echter die vrijpion op A, nog iets aan te doen? Of moet er een volle toren tegenaan om de opmars te stuiten. Je zult wel IM moeten zijn omdat te zijn. Nou wil het geval dat achter de witte stukken inderdaad een IM zit.

Ondertussen is Noud-Rik verzandt in remise, of liever gezegd door Rik remise gegeven. Volgens mij was het nog bibberen voor Noud, maar goed wie ben ik.

spandoekMees - Babak is nog een erg boeiend potje. Een Siciliaans met veel stofwolken. Op het scherpst van de snede.

Een echte wedstrijd met een echte spandoek voor Ruud. Ruud heeft inmiddels een echte fanclub met spandoeken, facebook pagina, instragram fanpage. Uw aanmoedingen kunt kwijt #GMRuudTheChampion

De aanmoedigingen heeft hij ook wel nodig. Niet dat hij slechter staat, maar beter volgens de fanclub ook niet.

rembrandt irisBij Iris - Rembrandt is het opeens gedaan. De stelling ging dan wel niet mat. Inmiddels waren de problemen dusdanig verergert dat Rembrandt de eer aan zichzelf hield.

Ook de uitslag bij Etienne is bekend. ' Tja tja echt handig was het niet' was Etienne luchtige commentaar. Gelukkig hield ik nog één tempo over. Geluk dwing je toch altijd maar weer eens af. Etienne lijkt zo zijn 2e plek bevestigd.

Ook de derde plaats in de A-poule is beslist. Mees van Osch wint van Babak en is overtuigend derde geworden. Well done!

ruud joostDaarmee zijn er nog twee wedstrijden bezig. Jan van der Sleen is tot het uiterste aan het gaan tegen Bart van den Akker. Ruud Janssen en Joost Offringa maken er een waar kampioensbal van. Ruud staat inmiddels beter, maar hij gaat er nog een mooi tijdnoodduel van maken.

Daar gaat Ruud met de mattenklopper en nog voor het echt spannend kan worden. Is het 1-0.

Gefeliciteerd Ruud!

de laatsteEn ondertussen.... zijn Jan en Bart nog aan het vechten om het laatste punt.

Voor meer foto's ga naar Picasa.