De IJSCO-cyclus 2016-17was al begonnen

met een openingstoernooi in Meppel (voor het eerst daar)
Maar daar nog weinig deelnemers uit het zuiden. Alhoewel......  maar liefst 3 Torenaars reisden af naar het verre Noorden: Iva, Sietse en Abel, die in de zware groep van 40 deelnemers daar zwitserden. 

Komt niet vaak voor zo'n grote groep, meestal zijn er groepen van 6, 8 of 10 spelers met 3 (of meer) prijzen per groep. Maar ons drietal daar scoorde goed. Alledrie verbeterden ze hun IJSCO-rating.

OK....... 3 Torenaars is weinig, dat zou op het volgende toernooi in Bennekom dichtbij en dus beter zijn?
Nou nee weer 3 :-) , want nu moest iedereen uit de regio ZUID naar school :-(........
Die 3 Torenaars kwamen uit Wageningen en Ede en dat is regio midden.
Nou......... 3 is weinig, maar ze waren wel de top4 (met alleen oud Torenaar Luuk de Man op zilver er tussen).
Met Elmar als winnaar en Frank en Mark op 3 en 4.in de hoogste groep.
Op de OSBO site staat een mooi verslag van de hand van Rini Kreeft over het toernooi.

Nu op naar het 3e IJSCO-toernooi in Elst. Dan kan iedereen toch meedoen?
Geef je in Elst op, of nog makkelijker bij Leonie Loonen, die jullie allemaal al een mail heeft gestuurd daarover op 10 oktober.

IJSCO spelen is heel goed om spannend, leuk en snel een heel goede schaker te worden.
Ook als je al een hoge rating hebt en wilt oefenen hoe je met korte bedenktijd (soort tijdnood voor jou dan) toch tot de beste zetten kunt beslissen is het spelen van IJSCO-toernooien nog steeds belangrijk. Stefan Kuipers won in Bennekom met een rating van 2000 ooit het toernooi......... Daarna werd ie IM.

Alles over de IJSCO natuurlijk onder de IJSCO-knop. De IJSCO-totaalstanden na 3 toernooien (Slottoernooi 2015-juni2016 in Wageningen telt ook mee) staan er ook al op en natuurlijk alle volgende toernooien.

Aan die 3 toernooien deden al 195 verschillende schakers mee.......... De IJSCO is de grooste jeugdtoernooien-cyclus van Nederland inmiddels en er doen spelers mee van Groningen tot Belgie en van Den Haag tot Hongarije, ik jok niet :-)  
OK... de meeste natuurlijk van dichterbij en die verslaan best vaak de spelers van verder weg.
Die spelers van verder weg komen namelijk vooral ook IJSCO spelen om te oefenen. De IJSCO-toppers zijn berucht op de NK's, omdat ze goed hebben geoefend uiteraard. 

Reikimaster0