De komende periode zijn er weer meerdere individuele NK’s, waarbij ook weer veel Torenaars in actie gaan komen.

 wouterNK E: 14-15 april (Lars Rutjens, Wouter Wieggers)

Over 1,5 week, op 14 en 15 april, nemen de E-tjes de aftrap in Tilburg.

Namens de Toren doen Lars en Wouter mee. Beiden zijn dit jaar bij de Toren komen schaken en zijn nu al doorgedrongen tot de keizersgroep. Ik hoop dat deze prestatie de jongens ook zal inspireren om tijdens het toernooi flink wat van hun keizerlijke schaakkunsten te laten zien.

larsOok Koen van Wijngaarden, het broertje van Frank (en daarmee zeker in het bezit van enkele Toren-aanhangers) zal als OSBO-kampioen op dit toernooi aanwezig zijn.

NK ABC : 23-29 april

Over een kleine drie weken begint ook het NK ABC, dit jaar in Assen. Namens de Toren doen er 7, misschien 8 toppers mee.

 

NK A (Geert van Hoorn)

Geert zal dit jaar zijn debuut maken bij de A. Hij heeft dit jaar bij Toren 2 de zeges aan elkaar geregen. Dit zal hem een voldoende dosis vertrouwen moeten meegeven, want de deelnemerslijst van dit jaar lijkt mij behoorlijk sterk.

geert dries anna

NK B (Dries Wedda)

Dries, dit jaar een vaste speler in Toren 1, doet dit jaar voor het eerst mee met het NK B. Hij staat vierde geplaatst en zal dus zeker kunnen gaan meespelen voor het eremetaal.

NK B meisjes (Anna Martinez)

Anna eindigde vorig jaar met drie meiden gedeeld eerste bij de C-meisjes. Wat volgde was een superspannende barrage, waarbij ze uiteindelijk als tweede eindigde. Nu als eerstejaars B staat ze ook weer als tweede geplaatst. De laatste weken speelt ze de sterren van de hemel en wordt de ene na de andere tegenstander van het bord geveegd. Ze hield zelfs Ruud op remise tijdens de clubsimultaan deze maand. Kortom ze is er helemaal klaar en zal zeker weer willen meedoen voor de titel.

arthurNK C (Arthur Maters, Mika Rutjens en hopelijk ook Elmar Roothaan)

Aan dit toernooi doen Arthur en Mika mee. Beiden zijn al vaste NK-gangers geweest bij de E- en de D- kampioenschappen. Maar een volledige week je met de Nederlandse topjeugd mogen meten is voor deze jongens wel nieuw. Ze staan dit jaar in de onderste helft van het deelnemersveld, dus zullen vooral een hoop ervaring op gaan doen.

mikaElmar staat eerste op de reservelijst. Ik wens het niemand van de deelnemers toe om ziek te worden, maar ik wens het Elmar wel toe dat hij alsnog mee mag doen. Vooralsnog is het even afwachten, maar hij hoort qua sterkte eigenlijk wel gewoon erbij op dit toernooi.

NK C meisjes (Sara Martinez en Imre Woest)

Bij de meiden C alweer 2 kanjers van de Toren. Sara staat net als haar zus tweede geplaatst. Het gat met de nummer 1 is wel wat groot, maar voor een “Sara-in-goede-doen” zeker niet onneembaar. Wellicht kan het dus zelfs dubbel feest worden in huize Martinez. Imre, onze OSBO-kampioene van de C, staat wat lager geplaatst, maar komt door al het voetballen wat minder aan schaken toe dan ze misschien wel zou willen. Met een goed toernooi en mogelijk teamkampioenschap (Toren 6J), al in haar zak, heeft ze nog flink wat onverwerkte ratingpunten. Ze kan dus zeker hoger gaan eindigen dan dat ze nu qua rating staat.

elmar imre sara

Mochten jullie onze jongens en meiden (live) willen volgen of misschien wel komen aanmoedigen op het toernooi zelf, dan zijn de volgende websites erg nuttig:

NK E: http://nkepersoonlijk.nbsb.org/2017/

NK ABC: http://njsk.nl/

Jongens en meiden, ontzettend veel succes met jullie toernooi. En vergeet vooral niet ook te genieten, want dat is minstens zo belangrijk.

 

Reikimaster0