Op zaterdag 19 december 2015 werd het NK Snelschaken voor Jeugd gehouden. Er deden 3 Torenaars mee en ze gingen alle drie met een beker naar huis. Geert van Hoorn werd 2de in de B. Anna en Sara Martinez werden meisjeskampioen in de C en de D.

De kerstvakantie begon en Geert wilde wel een dagje snelschaken. Hij is niet goed in snelschaken, zegt hij zelf, maar het is gewoon fun. Dus dropte ik hem in Bunschoten op zaterdag 19 december en reed zelf door naar Utrecht. In het Denksport centrum “En Passant” waren bijna 60 jeugdschakers om schaakfun te hebben. Daaronder waren ook Anna en Sara Martinez.

20191219nksnelschaakIn de voorronde speelde Sara in een groep van 15 deelnemers. Ze wist zich met 5 uit 9 te plaatsen in de hoofdgroep van de 8 besten van de D. Eva van Harten, een andere D dame plaatsen zich ook met 6 uit 9. Maar Eva kon haar niveau van de ochtend niet volhouden in de hoofdgroep. Sara won van Eva. Eva werd 8ste in de hoofdgroep en Sara 7de (1½ uit 7) en daarmee meisjes Kampioen. Gefeliciteerd.

Anna kreeg de meisjes titel door mee te doen. Ze was het enige meisje. In de voorronde haalde ze 6 uit 9. In de hoofdgroep bleef ze stekken op 2 uit 7. Ze is nog niet fit genoeg om een hele dag vol energie te spelen. Een voorspoedig herstel en gefeliciteerd.

Geert speelde in de A/B groep met nog 7 anderen. Arne Pols (B jeugdspeler) heeft een senioren KNSB rating van 1958, Chiel Koster (A jeugdspeler) 1738. Geert zit ertussen in met 1803. Hij heeft al eens boven de 1900 gezeten, maar verkeerde de afgelopen tijd in een vormcrisis. Maar wat zegt een senioren KNSB rating op een Jeugd snelschaaktoernooi……..niet veel. Geert had heel veel fun en geluk. Na 9 ronden had hij 9 uit 9. Toen moest hij voor de tweede keer tegen Arne Pols en verloor. Zijn geluk wisselde hij in voor pech en verloor nog 3 keer op rij. De laatste ronde wist hij toch nog een puntje te pakken tegen Chiel. Arne werd met 12 ½ uit 14 Nederlands kampioen in de B en Geert werd tweede met 10 uit 14. Chiel werd in het algemeen klassement A/B, 3de maar werd wel Nederlands kampioen in de A.

Het was een gezellig jeugdtoernooi met veel fun, een tip voor de schaakjeugd van de Toren voor volgend jaar.

Iedereen een goed, gezond en gezellig 2016 met veel schaakfun.

Monique

schaakfun

 

Reikimaster0