NK D IN RIJSWIJK MET IMRE, SARA, SOFIE, REMBRANDT, LUUK, ARTHUR en FRANK

die zelf vertellen wat ze meemaakten


Van 14-16 mei vond in Rijswijk het NK schaken voor D spelers plaats. De Toren werd daarbij vertegenwoordigd door 7 kanjers, die tijdens 3 dagen 9 partijen hebben gespeeld. De kinderen (en sommige ouders) vertellen zelf over hun toernooi.

MEISJES D
NKD-meisjesHet meisjes D toernooi werd gewonnen door Jessie Mang. Imre werd met 5,5 punt gedeeld zesde. Helaas op weerstandspunten een 7de plek en daardoor net geen NK beker. Maar ze kan zeker terug kijken op een zeer mooi debuut. Sara haalde een score van 5 punten en werd gedeeld 8ste. Sofie had het wat zwaarder, maar wist ook 3 punten te halen, waarmee ze 25ste werd.


Imre :

Het was natuurlijk voor mij mijn allereerste keer op een NK. Maar ik vond het vanaf het begin al geweldig om me te doen. De hele dag lekker schaken en in de vrij tijd op het veldje met z’n allen voetballen en dat was heel gezellig.
Veder ben ik wel tevreden over het NK met een score van 5,5 uit 9. Tuurlijk als je na afloop kijkt naar je partijen,heb je altijd wel zoiets van waarom heb ik toen niet gewoon dat gespeelt. Maar over het algemeen vind ik dat ik het best goed gedaan heb. Ik hoop nog veel vaker aan NK’s mee mogen te doen.


Sara :
Ik heb het heel leuk gevonden en ik heb 5 punten gehaald.
Ik het begin deed ik de hele tijd 101101 maar de laatste dag jammer genoeg niet toen deed ik 0,5 0 0,5.
En ik heb 2 notatie boekjes erbij!
dat wordt dus veel partijtjes spelen!


Sofie :
Ik vond het NK heel leuk omdat ze allerlei dingen te doen hadden tussen de partijen door en we konden ook snelschaken met een van de chessqueens. We hadden ook mooi weer dus konden we lekker buitenspelen.
Dus ik hoop dat ik me volgend jaar weer kan plaatsen!!!


Pascal en Daniela (ouders van Sofie) :
Ook wij vonden het een heel leuk NK, zeer goed georganiseerd en een fijne sfeer! We hadden natuurlijk gehoopt dat Sofie iets meer in haar spel had kunnen komen, maar de spanning van zo'n groot NK speelde toch wel parten. Wij zijn supertrots op haar en blij dat ze toch iedere dag een partij heeft weten te winnen en met een lekker gevoel naar huis is gegaan. Wij hopen er volgend jaar dan ook weer bij te zijn om onze dochter en de andere Torenaren te supporteren.


JONGENS D
NKD-rembrandtHet jongens D toernooi werd gewonnen door Eelke de Boer. Zie ook http://www.schaakbond.nl/nieuws/deze-week-14-16-mei-hiq-invest-nk-d-in-rijswijk. Rembrandt wist in ronde 7 nog van Eelke te winnen, maar verloor helaas de barrage om de NK titel van Eelke en behaalde zo een zeer mooie tweede plek. Hij mag nu in oktober naar het EK in Kroatie. Luuk de Man was ´the dark horse´ van het toernooi en begon zeer overtuigend de eerste dag met 3 uit 3. Hierdoor kwam hij op dag 2 de hooggeplaatste spelers tegen. De eerste partij was een zeer mooie tegen Rembrandt, waarbij weer een stunt mogelijk was. Uiteindelijk eindigde hij met 5 punten op een gedeelde 14de plaats. Arthur begon met een slechte dag, maar wist uiteindelijk met 5 punten ook op een gedeelde 14de plaats te eindigen. Frank had het moeilijk de eerste 2 dagen, maar kwam toch vol overtuiging op dag 3 naar het toernooi. Hij zou die dag 3 punten gaan pakken en dat is hem ook zeer mooi gelukt. Zo eindigde hij met 4 punten op een gedeelde 28ste plaats.


Luuk de Man:
Ik vond het NK een heel erg leuk toernooi. Het schaken vond ik natuurlijk het leukste om te doen, maar het was geen straf om tussendoor te voetballen met z'n allen.


Arthur Maters :
Het was voor mij voor het eerst dat ik mee deed aan het NK D en ook een driedaags toernooi was voor mij nieuw.
De speellocatie was best gezellig en buiten was er ook een voetbalveld, dus als we klaar waren konden we lekker voetballen.
Het toernooi begon voor mij niet zo goed. De 1e ronde moest ik meteen tegen Rembrandt. Hij speelde een opening die ik niet kende en hij stond meteen al beter. Uiteindelijk kwam ik 1 pion achter te staan en later nog een en toen was het uit.
De 2e ronde had ik kunnen winnen maar door een enorm stukblunder bleef de teller op 0 staan.
In de 3e ronde kwam ik snel in een pioneindspel waar ik 1 pion voor stond en uiteindelijk won ik de 3e partij.
In de 4e ronde verloor ik ergens in het middenspel een pion maar door een leuke koningsaanval won ik uiteindelijk ook de 4e ronde.
In de 5e ronde ging het weer mis, ik kwam in de opening veel slechter te staan en na een aanval op mijn koningsvleugel had ik weer een 0 bij mijn verzameling.
In de 6e ronde kreeg ik een psychisch bijna onmogelijke opdracht want ik moest tegen de 7 jarige Machteld. In het middenspel wist ik een pion te winnen en toen we in tijdnood zaten blunderde ze haar dame en de winst was binnen.
In de 7e ronde kwam ik in de opening wat onder druk te staan maar uiteindelijk kon ik de aanval afslaan met een voordeel van twee pionen en aangezien hij niet had gerokeerd kon ik door een leuke aanval door het midden de winst mee naar huis nemen.
In de 8e ronde won ik in de opening een pion en in het eindspel was die goud waard.
In de 9e ronde moest ik helaas tegen een vriend van mij, we wilden het allebei niet maar ja het was zo. Het ging in het begin best goed maar uiteindelijk miste ik een paardenvork en hij kon met zijn vrijpion doorlopen. Hij was nog wel zo aardig om een toren cadeau te geven maar hij stond al genoeg materiaal voor dus helaas nog een 0.
 
Ik heb 5 uit 9 gehaald en ben gedeeld 14e geworden ik ben best tevreden met dit resultaat maar het had misschien wel beter gekund.
Ik hoop me voor het NK volgend jaar weer te plaatsen en het dan beter te doen.


Frank van Wijngaarden :
Leuk toernooi. De lange speeltijd (55min pppp) was nog erg wennen, te snel spel kostte me punten.
De eerste dag eindigde met 1 uit 3 nog redelijk, met zwart verloor ik tegen 2 spelers met een flink hogere rating. De 2e verliep niet zo leuk, alle 3 partijen verloor ik waarvan 2 door behoorlijke fouten.
Gelukkig ging het de 3e dag veel beter, met 3 uit 3.
Uiteindelijk eindigde ik met 4 uit 9 op een gedeelde 28-39e plaats (plaatsing was 48e).
Verder gezellig met voetbal, chess Queens en schaaktrainers om partij te analyseren! 
 
NKD-analyseren

 En er werd natuurlijk 3 dagen lang tussen de partijen door geanalyseerd en gespeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder volgt nog een overzicht van de resultaten

SPELER

RESULTAAT

TPR

GEPLAATST

RATING

Rembrandt Bruil

2

7,5 uit 9

1920

3de

1832

Luuk de Man

15

5 uit 9

1234

45ste

902

Arthur Maters

18

5 uit 9

1338

28ste

1189

Frank van Wijngaarden

39

4 uit 9

943

48ste

815

Imre Woest

7

5,5 uit 9

938

13de

853

Sara Martinez

9

5 uit 9

928

10de

878

Sofie vd Born

25

3 uit 9

495

21ste

657

Reikimaster0