en..... tweemaal GOUD op het Open Arnhems....... Voor Geert en Julian (van Meegen)

Afgelopen Zaterdag was er naast het Open Arnhems Jeugdschaak Kampioenschap (IJSCO-toernooi) ook het pupillenkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) met de kans om je te plaatsen voor het NK in juni voor de jeugd geboren in 2006, 2007 en 2008.

Op het Open Arnhems zag je deze kinderen dus niet, maar ook daar wat Torenaars waarvan Geert van Hoorn de echte Open Arnhems KAMPIOEN werd en Julian van Meegen Nog een E-speler maar dan uit 2005) erg in vorm was en de sterke C-groep won !

Voor alle uitslagen en wat jij verdiende of verloor aan rating zie de IJSCO-site.

Hmm er waren eigenlijk wat weinig Torenaars die de IJSCO speelden..... DENK er aan anderen...... IJSCO spelen en/of voor een Toren-jeugdteam is DE manier om sterker te worden. Alleen de IJC spelen, daar ga je van vooruit OK, maar veel langzamer dan wanneer je ook andere toernooien speelt. Eigenlijk een MUST als je een echt goede schaker wilt worden. Eigenlijk voor velen toch een gemiste kans de laatste tijd...... meld je ook aan bij Annemiek of Lisette, die de uitnodigingen verzorgen..... Niet zomaar wegklikken die mails oudersVoorhoofd fronsen. Erg belangrijk en ook leuk.

Wie daar nog heel wat jaartjes de tijd voor hebben dat zijn natuurlijk onze pupillen.
De Fjes, Gtjes en Htjes. Veel van hen speelden het OSBO-kampioenschap. (je kunt het ook het groot-Gelderse kampioenschap noemen)
Zij weten nu hoe ver ze al zijn om de beste van hun jaargang te worden.

Twee debutanten Sil en Diede, die maar net op schaken zitten, deden nu al mee en wonnen allebei wat partijen. Dus..... als ze verder gaan met toernooien spelen en oefenen op de chess tutor dan zullen we nog veel van ze gaan horen. 
Er bleek op dit toernooi ook een nieuwe manier zijn om snel sterker te worden...... veel partijtjes spelen op chess.com (kun je doen als het oefenen op de chess tuotr ff saai wordt bijv.)
Abel had dat de laatste tijd gedaan en...... hij deed zomaar in de top mee en werd gedeeld 5e samen met Floris !

Maar de allerbeste in de categorie F (2006) was Mahbod. Ook al een toernooi-tijger en vorig jaar nog niet zover, maar nu versloeg hij de latere kampioen Wessel Adema al en eindigde gedeeld eerste (op weerstand tweede, maar eigenlijk had hij dus de kampioen verslagen). Aan Mahbod kun je zien dat veel spelen en oefenen echt oplevert dat je de TOP haalt. Mahbod mag nu naar het NK, de Nationale pupillendag in juni.

Nog een fantastische prestatie was er van Guyon. Ook tweede van de Htjes, net voor Son (hij speelde ook al 2 keer in de IJC) , die vorig jaar nog kampioen was. Dus er waren in de groep 2008 echt goede spelers al.  

Alle uitslagen zijn te zien op de PJK-site van de OSBO en ook op de IJSCO-pagina.
 
Op de OSBO-site zie je ook de Hall of Fame van alle OSBO-kampioenen. Leuk om de vele Torenaars, die je soms wel kent als trainer te zien. Want er zijn heel veel kampioen bij hoor 

Ik en Cor namen geen fotoos, maar de organisatie bij de Elster Toren heeft daar ruimnschoots voor gezorgd, zie de fotogaleruij van het PJK FGH.

 

Reikimaster0