C1 zilver......C2 en C3 vierde en vijfde !


Er waren maar 2 plaatsen voor het NK te verdienen op dit regionale kampioenschap van de grootste onderbond van de KNSB. Dat NK spelen we in het najaar, maar dan moet je je wel weer op rating plaatsen uiteraard en dat is niet zomaar gedaan. 

Er deden in onze 3 C-teams (we moesten helaas het ook geplaatste 4e C-team terug trekken) maar liefst 6 D-spelers (de helft van de spelers dus) mee. Een goede oefening altijd, want voor de meesten van hen komt de C-topklasse er volgend jaar aan als C-speler. Voor sommigen nog niet eens, maar dat is dan 2 jaartjes wachten en NU AL mee kunnen doen met de top van de oudere OSBO-C-jeugd !  
Ohja.......en maar liefst 4 Toren-meiden (ik kan echt geen meisjes meer zeggen tegen deze giganten)  in de 3 C-teams ! Zoenen

topD-D4 C3

Thijmen Terpstra
Julian van Dijk
Sofie van den Born
Natan Pevzner

Maar liefst 3 D-spelers in dit team.
Wat betekent dat in de toekomst een nieuw C1
in de dop al in de C-topklasse goed mee kan doen.
Want....... dit team eindigde uiteindelijk als 5e van de acht .......
Dat is gewoon 100% eervol voor zo'n jong team.
En....... ze speelden al in de 1e ronde meteen 2-2 gelijk tegen het Kasteel ! Dus in C1 zaten ze al te glunderen dat een van de concurrenten een matchpunt verloor zo. Elkaar zo helpen is toch altijd een extra leuk ding Lachen in de topklasse.

Daarna waren ons C1 en C2 natuurlijk nog ff te sterk. De ratingvolgorde zegt natuurlijk wel iets. Maar toen dat was  gedaan rolden in de ronde 4,5 en 6 de matchpunten binnen tot in de laatste ronde eervol van kampioen Schaakmaat werd verloren. Wel met een remise voor Natan, die met 4,5 uit 7 topscorer werd van het team.
Goede oefening voor het schoolschaak-NK ! 

C2: 
Andre Mgdesian
Isar Bonthuis
Imre Woest
Sara Martinez 

Ook in dit team 2 Dtjes, Imre en Sara, die ook nog eens de sterren van de hemel speelden. Allebei 4,5 uit 7.

Isar speelde zeer waarschijnlijk zijn laatste partijen voor de Toren en aan bord 2 met een 3 uit 7 score was hij gewoon nog steeds top, maar als athletiek-crack is ie dat ook al !
In de 6e ronde speelde ook C2 gelijk tegen het Kasteel zodat toen duidelijk was dat C1 zeker niet meer een NK-plaats kon ontlopen.
Jammer was dat er dus zelfs een 3e plaats voor ons C2-team in had gezeten als er was gewonnen. Nu werd dat een zeer eervolle 4e plaats, maar geen medailles Huilen 

 topD-D3

 

 

het ZILVEREN C1: 
Dries Wedda
Arthur Maters
Anna Martinez
Daniel Kalantary 

Vooraf was al duidelijk dat de Schaakmaat C1 de grootste favoriet voor de C-titel was. Allemaal cracks in dat team. Dus........ dit jaar waren we dus nog underdog en dat kan meestal dan nog heel raar gaan. Ik herinner me nog oude titel-matches tussen Schaakmaat en de Toren, waarin over en weer de underdog toch verraste....spannend altijd die matches.
Maar ...... ook het Kasteel was een concurrent voor de (maar) 2 NK-plaatsen, want met een Nederlands kampioen daar aan het eerste bord was dat team ook een kanshebber.

 topD-D1

Tot aan de 6e ronde werden alle wedstrijden gewonnen. Anna was niet helemaal topfit, maar kwam als echtwel doorzetter in de 3e ronde op stoom en won daarna alles........ 5,5 uit 6 is een topscore. OK Arthur had 6,5 uit 6 en was de topscorer dit keer aan bord 2. 
Dries had het zwaar aan het 1e bord, maar speelde tegen de topborden van Schaakmaat en Kasteel, Mick en Paris, toch allebei Nederlandse kampioen ! gewoon een sterke remise.
In de 6e ronde was de grote finale tegen de Schaakmaat....... we moesten winnen en ons kwartet ging er voor.
Met 2 remises en de winst van Anna op Colin werd het 2-2 en dus een zeer eervol ZILVER ! 
we moeten nog verder trainen om deze CUP met de trapeziumvormige oren binnen te halen Inhalig 

topCE-prijsCTot slot de standen en de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en...... de prijswinnaars op de foto met teamcaptain Pio !. 

Eindstand C-topklasse
De individuele partijen 
Je kunt ze altijd ook op de OSBO-jeugdsite zien.

 

 

 

 

 

 

Dus op naar het NK geldt voor C1......

Wie er dan meedoen in onze teams? Dat beslist de rating van 1 augustus, want dan is de grote KNSB-rating-update altijd. ( altijd de hoogste van de IJC, OSBO/IJSCO en KNSB-rating)


 

Reikimaster0