Voor uitslagen en standen: NK-site. Volg AB1 op de NK site......WOW: ze hebben gewonnen en staan nu 3e !

Dries wint na een wedren van de koning en dan de a- tegen de h-pion..... 13 zetten vooruit gedacht Verrastkeurig geteld door Dries, pracht overwinning. Anna staat een Toren voor dus dat wordt winnen ? Oei nee...... die vervelende pion kan toch promoveren zonder dat Anna's Toren hem kan happen.
2-2 dus. best goed, dat extra matchpunt halen we volgende keer wel weer in.

D1 speelt tegen Leiderdorp. Het staat 1-1 na winst van Tom. Anna en Dries zijn nog bezig en staan goed. AB1 strijdt nog aan alle vier de borden.

C1 verliest met 1-3. Sara gaat na een prachtige promotie van een doorgelopen pion winnen. Nu nog ff de vrijpion van de tegenstander ophalen en het is kaasje. Maar D2 verliest wel met 3-1 van HMC Calder, de thuisclub. Volgende keer gaan we weer voor de top van de D2-s

C1 staat op 1-1, winst voor Geert en 2 partijen met voor- en nadeel dat zou dus 2-2 worden. AB1 te zien op de live-borden allemaal nog. 15.45h starten de Dtjes met partij 6 van dit NK.
AB 1 begonnen tegen de STB AB1, Thomas Beerdsen tegen Stefan Beukema ! C1 speelt tegen Assen C1.

Dries wint en Arthur verliest. Dus D1 staat op 1-1 tegen de Klimop D1, Tom verliest  in het eindspel met paard tegen loper + 2 pionnen van Lucas Nguyen, Anna strijdt nog voor de 2-2. Niet gelukt maar wel remise en dus 2,5-1,5 verloren tegen dit sterke team.

Er is nog een Torenaar (Luuk) die hier meespeelt voor Veenendaal D1, hij won zojuist en zijn team met 4-0 !

AB wint met 3,5-0,5, C1 verliest, D2 staat op 1-2 Daniel houdt vol, maar verliest eervol tegen een van de nederlandse toppers Jonas Hilwerda. D2 verliest zo met 1-3, maar is nog steeds de beste van de D2-teams in de meesterklasse Onschuldig

Noud wint, AB1 staat op 2-0. Jasper staat zeker op remise. Dtjes begonnen. Ilan al gewonnen, onze debutant staat op 100%
Zware tegenstanders voor D1 en D2........ Klimop1 de kampioenskandidaat die in ronde 4 verloor en Staunton D1 uit Groningen met Jonas Hilwerda aan bord 1)
Nog 10 minuten en de D-meesterklasse gaat de 5e partij spelen.....

D1 wint met 3,5-0,5, D2 gelijkspel (2-2) Ilan en Daniel wonnen.

Frank wint in AB1, jullie kunnen trouwens hun partijen op de NK-site zien want ze spelen op de liveborden.
C1 staat 2-0 achter, dus Rembrandt en Geert moeten voor de winst gaan en dat is nog mogelijk.
je merkt wel dat de AB en C-spelers hoewel ze eerder zijn begonnen dan de D-teams nog steedsspelen. Hoe ouder je wordt hoe meer je dnekt over allerlei zetten en vooral ook de stand. Hoe kun je die verbeteren of hoe kun je juist de stelling van de tegenstander verslechteren. In stap 3 heet dat klein plan, verslechteren van de pionnenstructuur van de tegenstander. Je kunt niet altijd een combinatie vinden, dus zoek je ook naar die "kleine" zetjes.
Fritz heeft inmiddels wat D-partijen genalyseerd. Ik speel zo beter dan JeroenVerrast en....... we kunnen toch anlyseren want gewoon aan een bord gaat ff niet........ een zwikkie dammers heeft onze analyseruimte van vorige keer bezet.

D1 speelt met Dries, Tom, Anna en Arthur tegen Promotie uit Zoetermeer
D2 speelt met Daniel, Andre, Sara en Ilan tegen MatAdor uit Wierden (de kampioen van de SBO zeg maar Twente e.o.)

Alle Toren-teams compleet in Den Bosch voor de 2e ronde van de Meesterklasse (het NK !)
Dit keer 2 reserve-spelers in D2 Sara en Ilan, maar ....... kun je dat wel zo noemen?
Ilan won in de IJC pas nog van Yacoub, die in D2 als hij er is, de bord 1 speler is.
Wat een luxe zoveel goede spelers Lachen
Voor Ilan en Sara is het hun NK-debuut in deze meetsreklasse, maar ze zijn eigenlijk al suoer ervaren.

Affijn we gaan straks beginnen met de D-meesterklasse.

AB! en C1 spelen al.
AB1 met Thomas, Noud, Jasper en Frank en C1 met Geert, Rembrandt, Willeke en Robert zijn al gestart met de eerste van hun 2 partijen tegen resp Charlois A2 (staat hoger dan Charlois A1 dat we al hebben verslagen) en Landau uit het verre Axel.