De Toren-jeugdteams deden het dit jaar weer beter dan vorig seizoen in de topklasse ! Vuurwerk..... MUZIEK ! (incl foto's topklasse C van Monique)

  

 

Vorig jaar behaalde alleen de Toren E1 een gouden plak. Want bij de teams krijg je plakken een een standaard voor het team uiteraard Lachen 

Dit jaar herhaalde E1 dat GOUD en wist C1 het zilver van vorig jaar om te zetten in GOUD ! D1 behaalde wederom ZILVER.
Maar er was ook nog een bronzen plak voor D2 ! en dat betekent dat we weer 2 D-teams mogen afvaardigen naar de NK, de meesterklasse in het najaar.

E2 kwam dichtbij het podium, maar met een keurige 5e plaats plaatste ook dit 2e team zich gedegen voor de NK-E in mei. De gouden tijden van 5 jaren terug toen eens 3 Toren-D-teams zich voor de meesterklasse plaatsten herleven.
Heb ik het juist en trainen jullie er weer meer voor??
Moet haast wel .... ga niet op je lauweren rusten, want je weet voor de teams op het NK bepaalt de rating van september, wie in in welk team speelt. Uiteraard moet je ook aan de voorronde of de topklasse hebben meegedaan voor zo'n plekkie in het NK-team.
Als er nog heel sterke Torenaars blijken te zijn die wel mee willen doen op het NK, maar geen topklasse/voorronde speelden dan moeten die hopen op een 5e plekkie in een team. Dat kan namelijk als je op een 1e of 2e bord zou kunnen spelen qua rating. Op een NK proberen we zo sterk mogelijke teams af te vaardigen, want het is wel zwaar natuurlijk daar.

Maar...... niet onmogelijk om ook daar naar het podium van de beste schaakteams van Nederland te reiken.
de Toren AB1 werd immers kampioen van Nederland, afgelopen najaar, en D1 werd 2e in de NK-meesterklasse ! 

Affijn, het gaat heel goed allemaal, behalve met de verslagen van al jullie prachtprestatiesVoorhoofd fronsen 
Wie zou zich daarvoor zo nu en dan ook willen inzetten? Voor deze keer alsnog en te laat eigenlijk....een kort verslagje van mij en ook niet alle fotoos van de deelnemers, want het kampioensteam E1 was al van de medailles voorzien in Velp toen ik nog stond te genieten van C1 en C2 daar.
  

De standen kon iedereen al eerder zien, nadat ik die geplaatst had op de OSBO-site. 
Kijk daar maar eens goed, wie er allemaal schitterden of het zwaar hadden, maar nooit de moed opgaven ! 

OK wat gebeurde er in het kort en wie speelden er:
Onder deze link de eindstand van de topklasse E en de scores per match

de Toren Arnhem E1

de Toren Arnhem E2

Yacoub van der Heyden Thijmen van Wolfen  
Julian van Dijk Dominick van Dijk  
Sara Martinez  Lars van de Ven  
Koen van den Berg Manon Leisink 

Je ziet we misten zelfs nog (o.a.) Arthur en Luc....... die deze teams wel aan de topklasse-plek hebben geholpen, dat wel! E1 was ook zonder Arthur veel te sterk voor de rest van het veld. Van de nr 2 het Kasteel werd met 4-0 gewonnen. Dus we moeten wachten op het NK om te zien hoe ver jullie zijn tegen de (andere) Nederlandse toppers.
want dat jullie bij de Nederlandse top10 horen is duidelijk! Helaas dus geen fotoos, of heeft iemand nog iets wat ik er bij zou kunnen zetten ?

 

Wie speelden er in de 3 D-teams (van de 8) die zich hadden geplaatst voor deze finale topklasse: Onder deze link de eindstand van de topklasse D en de scores per match

de Toren D1

de Toren D2

de Toren D3

Rembrandt Bruil Arthur Maters Julian van Dijk
Dries Wedda Daniel Kalantary Sara Martinez
Tom van 't Hoff Yacoub van der Heyden Wouter Hodzelmans
Anna Martinez Isar Bonthuis Ilan van der Zand
    Koen van den Berg

 

topklasse-d2

De Toren D2 met de helft aan E-spelers wist al na de 6e ronde met een gelijkspel tegen concurrent Veeendaal zeker dat er een bronzen plak zou worden gehaald !
Een heel knappe prestatie want zo hield het 2e team drie eerste teams achter zich. 

 

 

 

 

 

 

 

 

topklasse-d3

D3 had zich al verzekerd van een 6e plaats, wat als enige 3e team in het deelnemersveld ook een heel goede prestatie was !

Hiernaast een foto van het team met ook als 5e speler Julian, die net als de anderen een ronde stil zat. Tsja dat is het enige nadeel van spelen met een vijftal, maar als je als 5e speler een kanjer er bij kunt krijgen dan is dat natuurlijk heel mooi.
Ach ja, maar het waren nu wel 5 kanjers Verrast 

 

 

 

 

topklasse-d1

Dus we konden we in de laatste ronde alle ogen richten op de finale tussen Schaakmaat D1 en de Toren D1.

De strijd der OSBO-titanen !   
Anna had tot die tijd heel veel gewonnen, maar in die laatste strijd ging ze tegen Leonard vd Knijff ten onder. Dus moesten de anderen de twee en een halve punt binnen halen die nodig waren voor het GOUD.
Dat lukte maar net niet. Tom en Dries bleven op remise steken en Rembrandt won weer heel goed. Dat was dus een 100% score voor Rembrandt !
2-2- totaal.... en dus won de Schaakmaat de titel en was het ZILVER weer voor ons D1. Knap ! en het was nipt. Beide teams zijn top5 van Nederland momenteel en dus gaat het in het najaar weer spannend worden op het NK !

Wie speelden er in de 2 C-teams (van de 8) die zich hadden geplaatst voor deze finale C-topklasse:Onder deze link de eindstand van de topklasse C en de scores per match

de Toren Arnhem C1
 

de Toren Arnhem C2

Geert van Hoorn   Robert Koprinkov  
Rembrandt Bruil   Anna Martinez   
Willeke Knottnerus *   Lora Bonthuis   
Dries Wedda   Ikira Wortel   

 

C2 dat zich als meidenteam had geplaatst kon omdat Maruia Teresa niet mee kon doen versterkt worden met Robert aan het eerste bord. Maar voor de rest alle meiden die al topklasse-sterk zijn ! (en natuurlijk was er in C1 ook nog Willeke) Onze C-meiden zijn super, nou ja Anna is zelfs nog Dtje, wat je al hierboven zag.  
En de plek in de topklasse was heel verdiend, bleek in Velp, want met een 6e plaats hield het team het Kasteel C2 en Velp C1 achter zich.

 


topklasse-c1

Hoe ging het met het super sterke C1, waarin nu al op rating Dries en Rembrandt zich plaatsen in het team naast de ervaren topkrachten Geert en Willeke. Helaas was er geen finale in de laatste ronde. De kampioen van vorig jaar Schaakmaat kwamen we al in ronde 4 tegen en werd met 3 punten voorsprong verslagen...... 
Het leek of daarmee de winst binnen zou zijn, maar het Kasteel met Dimitrios en Paris bleek eigenlijk de zwaarste tegenstander die in rond 6 werd verslagen.
Omdat C1 tegen schaakmaat C2 een matchpuntje had gemorst (2-2) moest de laatste ronde nog beslissen, maar dat ging met een 4-0 overwinning...... het GOUD voor C1 was binnen en het Kasteel mag met de Toren naar de meesterklasse (er zijn maar 2 plekkies voor de OSBO daar dit keer)

Oh ja..... zien jullie de teamcaptain van C1?
Ja Malcolm die dat ook van D1 was en dus ZILVER en GOUD binnen haalde. Volgend jaar twee keer GOUD ?

Diapresentatie van Topklasse C, helaas moest ik stoppen met flitsen waardoor sommige foto's een beetje geel zijn. Je kan ze ook gewoon op Picasa zien.

Reikimaster0