De Toren AB1 (onbetwist koploper) en de Toren D1 (op zilver) nu op de NK-podiumplaatsen.

Zaterdag 6 oktober speelden Toren AB1, AB2, C1 en D1 de 2de dag van de meesterklasse voor teams te Den Bosch. Toren AB1 is na 2 speeldagen met 8 matchpunten de onbetwiste koploper.

Velen zullen de partijen die AB1 live speelde al hebben gezien op de dag zelf. Kijk ze maar terug op:

http://livechess.zeelandnet.nl/ Je kunt er de winstpartijen in de 4e ronde van Mees, Thomas (nog ongeslagen) ,Noud en Fabio nog zien. Helaas niet alle partijen meer, want je had daar veel van kunnen leren.... Fabio had te snel gewonnenLachen

De standen in de 3 groepen kun je vinden op: http://www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2013en verder natuurlijk vele fotoos van Monique ! Voor meer foto's van haar zie Picasa.

AB1op20131006

AB1 bestaande uit Mees, Thomas, Noud en Fabio stond na de 1e dag aan kop en kreeg dus zware tegenstanders. Maar niet zwaar genoeg kennelijk. Mees en Fabio speelden dit keer voor Justin en Malcolm, die de eerste keer voor de 4 matchpunten hadden gezorgd. Thomas versloeg toen Jorden van Foreest wat natuurlijk een topprestatie was.
Met deze versterking is AB1 een 2000plus gerate team en kan dus iedereen aan. Maar favoriet Charlois had al puntjes gemorst en dus waren dit keer Santpoort en Assen met 3,5-0,5 en 4-0 het haasje.....
Met die prestatie staat AB1 nu maar liefst al 3 matchpunten los van de anderen. Gaan we na het NK Mierlo ook dit NK binnen halen ?? Volgende keer direct tegen Sjarlojs (Charlois)!

Voor AB2 dit keer bestaande uit Marcella, Jasper, Frank en Xadya is de meesterklasse een gevaarlijk avontuur. Ook teamleider Jeroen had duidelijk de zenuwen en zette tegen VAS Amsterdam Jasper aan bord 1, kijk hiernaast maar.....dat mocht niet want Marcella, die voor Raimond meedeed ivm Vitesse was als ff hoger gerate op de lijst opgegeven en Mars zat zo te laag..... Maar eerst zat de tegenstander van Xadya met zijn mobieltje te spelen op de WC en werd betrapt door een wedstrijdleider die ook last van zijn blaas had.....zodat Xadya het punt kado kreeg. Frank won vet en dus stonden we met 2-0 voor..... Marcella won, maar kreeg een nul en dus moest Jasper vol aan de bak...... Hij behandelde het Toreneindspel knap en haalde de remis en de 2 matchpunten binnen. Tsja en dan moet je meteen tegen een hoge.... Minerva AB (na 4 ronden nu gedeeld 2e) en dat was net ff teveel van het goede, maar het was toch spannend. Met een knappe remise van Marcella aan het 1e bord en de winst van Jsper moest Frank de zege zien binnen te halen. Hij was een van de laatste strijders die dag, maar het lukte net niet. Toch bewees AB2 dat de verschillen met de top nipt zijn en dat er nog punten te halen vallen. AB2op20131006
C1op20131006 C1 bestaande uit Geert, Willeke, Robert en Tom had het op dag 2 zwaar. Het team zit op rating in de middenmoot, maar had tot nu toe met Sliedrecht een topper getroffen maar van de Paardensprong uit Groningen netjes gewonnen. Dit keer kwam eerst het 3e geplaatste Oosterhout (Topsport Brabant-team) achter de borden. Alleen Cyndia wist te winnen. En verdorie..... in de 4e ronden tegen het als 5e geplaatste Klim-Op C1.... er werd dapper gestreden maar na verlies van Geert en Robert moesten de dames het gelijkspel zien binnen te halen. Het lukte maar net niet met een remise voor Willeke en weer winst voor Cyndia !
Met nog twee dagen te gaan zitten er nog stijgingskansen aan te komen.

Ons D1 bestaat uit Rembrandt. Tom, Dries en Donato. En dit team is als 9e van de 24 teams geplaats. Maar.....de eerste dag werd alleen van het als 2e geplaatste Chesscool verloren....... en waren verder de matchpunten voor D1. Deze 2e dag was Donato er niet en viel Yacoub in (nog een F-speler eigenlijk, dus met Rembrandt als Etje een superjong team) Drie wedstrijden tegen resp. SHTV uit Den Haag, Landau Axel en Klimop D2. Alledrie ongeveer net zo sterk op rating als de Toren D1. Nou.... van SHTV werd doot Tom verloren, maar Rembrandt en Dries wonnen fraai. Dus lag er voor Yacoub in een Pionneneindspel een zware taak, die hij echt goed uitspeelde: Remise ! en 2 matchpunten voor D1
De 2e match tegen Landau werd opgeleukt door een zangkoor dat tijdens de partij in volle kracht losbarstte, zodat niemand meer de zaal in en uit mocht. Ik moest luisteren naar "que sera sera"" en "hoe je heette ben ik vergeten". Toen het zanggeweld verstomde en onze boys buiten kwamen hadden we met 3-0 gewonnen. Yacoub kon wat vrijpionnen niet meer tegenhouden. Tijdens de 3e match tegen Klimop2 kwam Dries na ff voor gestaan te hebben toch in problemen en moest Tom met een Toren voor de stand gelijk trekken. Yacoub zorgde voor 2-1 met weer een keurig behandeld PT-eindspel. Maar..... Rembrandt tegen Lucas Nguyen verkeerde in zwaar weer, dus we dachten allemaal aan 2-2. Met Dame tegen Dame en Paard kan je kale dame echter nog voor heel wat denkwerk zorgen en dat kostte Lucas te veel tijd. 3-1 voor de Toren D1 en een 2e plek ! OK we moeten op die plek vast in december nog de Klimop D1 en Schaakmaat D1 krijgen, maar..... 2 toppers hebben we al gehad... en we gaan zeker boven de 9e plek eindigen !.

D1op20131006