Het is al eerder gemeld, maar nu een verslag en foto's van dit NK.

Elk jaar gaan we met heel wat teams naar Mierlo. Dit jaar net als vorig jaar 8 teams. Er deden dit jaar gelukkig weer meer teams mee daar in Mierlo. Dus de tegenstand was ook zwaarder !
Van onze Torenaars, die vorig jaar 3 keer brons haalden deden er heel wat dit keer niet mee, maar....... daarvoor in de plaats ook weer heel wat andere toppers ! Kijk maar naar het verslag van het NK van vorig jaar dan zie je wie er toen meededen.

Kun je nagaan wat er was gebeurd als al die Toren-toppers van vorig jaar weer hadden meegedaan. Dan waren we vast weer eens club/verenigingskampioen geworden. Daarvoor tellen de 3 beste prestaties (bordpunten) van de teams. Vorig jaar waren we in dat klassement 3e, dit jaar 4e, ondanks het goud en zilver.
In 2010 waren we eerste, maar toen had de organisatie dat klassement afgeschaft, tisnieeerluk.....  Maar genoeg over de geschiedenis van Mierlo. Wie dat wil zien kan op de NK-site van Mierlo terecht (heel overzichtelijk en veel foto's)

Dit keer kan net als vorig jaar dus de Toren-fanfare weer uitrukken om het Goud en Brons toe te juichen, TARAAAA.

Hoe ging het met de teams en wie zaten er in?

Het gouden team van dit jaar was AB1 (vorig jaar derde, maar met alleen Thomas Beerdsen nog van het team van vorig jaar) OK.... Mees zorgde voor een fantastisch 2e bord (hij werd met 100% topscorer !)
Maar naast deze twee  2100+-gerate spelers hadden we nog 3 musketiers (Malcolm, Bart en Ian) met een rating van 1300-1500 en dat betekent op een NK dan zwaar weer op til !  Van te voren hadden we dus getekend voor veel 2-2 uitslagen. Dat zat wel snor, maar bijna elke keer wisten de drie musketiers toch minimaal een half puntje te scoren. En toen Thomas het een keer liet liggen, tegen de toppers die hij tegenover zich kreeg kan dat .... Toen pakte de musketiers gewoon de volle winst ! En zo werd AB1- dus kampioen met 1 matchpunt meer, maar met minder bordpunten dan de nrs 2 en 3 ! Sterk gespeeld !

Ons 2e team dat in de prijzen viel was E1, vorig jaar ook 3e, maar met 4 andere spelers. Dit team leek erg op het F1 van vorig jaar. Yacoub was er ook in opgesteld, omdat er maar 7 E-spelers beschikbaar waren, maar die kreeg dit weekend een 40gradenkoortsje en dat gaat dan niet. Dus moesten we schuiven in de teams en kwam Axel er bij. Met 5 uit 7 aan de 4e bord bewees Axel best al mee te kunnen met de Nederlandse top ! De anderen waren Rembrandt, momenteel vaste top5-speler individueel in Nederland, en dat bewees hij ook door net als Mees een 100% score en prijs te behalen, en verder Thijmen Terpstra en Natan. Twee geroutineerde NK-spelers en zo werd dit team dus TWEEDE door in de laatste ronde Chesscool concurrent met 3-1 te verslaan!.

Tot zover de behaalde top-prijzen,nee.... er was ook nog een prijs voor het meidenteam van de Toren, dat als de Toren C2 mee deed. Ze werden wel bij de prijsuitreiking verward met het andere meidenteam van de Waagtoren uit Alkmaar, want dat was ook een full-girl-team ! So....Toren-girls rule the Netherlands !!!!
Het team bestond uit Cyndia, Maria Teresa, Noelle, Annika en Julia en eindigde als 12e en als beste tweede C-team.
Toscorers waren Maria Teresa en Annika.

Dit is het F1......een prachtfoto van Annemiek. die van mij zijn wat saaier. In het team dus Arthur, Julian, Koen en Luc. Erg sterk gespeeld want ze werden 6e en moesten in de laatste ronde nog tegen de kampioen Leiderdorp. Dat kostte een podium-plaats denk ik, maar top gespeeld. Arthur en Julian werden topscorer met allebei 4,5 uit 7 aan de eerste borden.
D1 miste dit jaar heel wat toppers zoals Tom en Sander, maar het D1 van dit jaar deed veel ervaring op.
D1 met Daniel, Anna Martinez (onze nieuwe Torenaar uit Wageningen), Ruben Cabri en Christian speelde goed en haalde qua punten een plaats dichtbij de top10. Van ASV werd in ieder geval met 3-1 gewonnen :-)

Ook C1 miste een aantal C-toppers, die wel meesterklasse spelen komende zaterdag (Geert en Willeke). Er waren zo ook te weinig C-spelers naast het meidenteam. Dus werd C1 aangevuld met wat goede D-spelers, Dries en Donato, naast Robert en Maarten de echte C-spelers. Samen haalden ze een keurige 7e plaats.

Oeps mijn foto van het team is mislukt, dus in plaats daarvan maar een foto van Sara en Wouter..... In dit team moesten we omdat Axel er weg viel een Fje doorschuiven. De keus viel op Sara, die echt deze vakantie heeft doorgetraind en met haar zus Anna naar de Toren is gekomen voor meer tegenstand. Want daardoor word je sterker. Nou aan het 3e bord scoorde Sara al 5 uit 7 en dat is fors als Fje bij de Etjes. E2 werd met verder nog Wouter, Doede en Imre maar liefst 6e...... Dat is een zeer hoge plaats, die geen enkel ander 2e team wist te bereiken. Imre was aan bord 4 trouwens met 6 uit 7 dichtbij een 100%tje.

Tenslotte ons F2, met Thijmen van Wolfen, Sam, Lars en Dominick. Dit team haalde een 14e plaats met overigens maar 1 matchpuntje minder dan de nr 5..... Dus gewoon een goed toernooi. Het gelijke spel tegen chesscoll (de nr 4) bewees dat met wat meer ervaring en training ook dit viertal bij de top kan komen. Dominick was topscorer, ook aan het vierde bord maar 5,5 uit 7 is dan gewoon erg goed ! Thijmen haalde 2 punten aan het zware 1e bord en maar ook zijn verliespartijen waren al van een goed niveau!

De Toren werd in het verenigingsklassement 4de achter Klim-Op, Leiderdorp en Chesscool. Vorig jaar waren we derde, dus de Toren blijft top !.
Dat klassement wordt bepaald door de 3 beste resultaten. Was het over de 5 beste reslutaten geweest dan waren wij misschien nr 1 geweest. Omdat we iedereen graag wilden laten spelen waren misschien ook wat teams wat zwakker dan had gekund, maar dan toch vierde worden als club en met Goud en Zilver, was het weer een topNK !

Overzicht uitslagen van de Torenteams

Toren A1
matchpunten: 13
bordpunten:19