De Herfst is begonnen in het noordelijk halfrond, en we genieten van lange dagen en korte nachten. De astronomische herfst is werkelijk begonnen op 23 september 2022 om 03.04 uur. Dag en nacht duren even lang.

Herfst betekent ook: dauwdruppels op spinnenwebben, witte wieven boven de Ruiten Aa en de mooiste kleuren tijdens zonsopkomst. Daardoor is de overgang van de zomer naar de herfst een prachtige periode. Zo langzamerhand beginnen de bladeren te verkleuren en de paddenstoelen schieten de grond uit. Kortom, het is weer tijd voor een partijtje schaken.

Beste schakers,

Buiten is het niet meer zo warm, en langzaam aan, gaan we naar de herfst toe.

Dan wordt het weer tijd voor een echt potje schaken en niet meer alleen maar online.

Het op de club schaken is tocht veel gezelliger als op zo’n schermpje.

Dus mijn motto is “komt toch lekker schaken”

Tot maandagavond.

Beste schakers,

Na een constructieve Algemene Leden Vergadering.

Gaan we op maandag 12 september weer beginnen met de interne competitie.

Het is leuk om iedereen weer eens te zien, en te genieten van onze mooie schaaksport.

Allemaal van harte welkom.

download.png

De afgelopen Maandagavond 27 juni, was het de laatste schaakavond voor de zomerstop.

Er werd door Alain van der Velden en Tjé wing Au gestreden voor het Clubkampioenschap.

Uiteindelijk werd deze partij gewonnen door Alain. Hij verwerft daarmee de eeuwige roem van het Clubkampioenschap 2021-2022. Tjé werd eervol tweede.

Aanstaande Maandagavond 27 juni, is het de laatste schaakavond voor de zomerstop.

We hopen dat velen van u deze laatste schaakavond niet willen missen.

Zomerstop;

Na de zomerstop, volgt op Maandag 5 September de Algemene Leden Vergadering.

De stukken voor deze vergadering worden u nog doorgemaild.

Als er leden zijn die een agendapunt willen toevoegen, laat het dan per mail even weten

Clubkampioenschap;

Ook zal er morgenavond voor het clubkampioenschap worden gestreden, met als prijs een mooie beker en natuurlijk de eeuwige roem !

Deze zal worden gespeeld door Tjé wing Au kampioen 1e periode en Alain van der Velde kampioen 2e periode. De gediplomeerde scheidsrechter voor deze partij is Jan Schoemaker

Moge de beste winnen.

Clubkampioenschap;

Wie oh wie, wordt er de clubkampioen van 2021-2022 ?

In drie periodes van 9 rondes is dit seizoen gevochten voor de titel van periodekampioen.

De resultaten hiervan waren:

Periode 1: Alain van der  Velden als sterkste, en Tje wing Au als tweede.

Periode 2: Tje wing Au als eerste met Rene Reulink als tweede.

Periode 3: Eric de Visser als eerste en Tje wing Au als tweede.

Lees zojuist in de krant dat er door Corona veel mensen hun clublidmaatschap hebben opgezegd.

Dit kwam door de vele lockdowns die er zijn geweest. Het leden percentage is daardoor in de gehele linie behoorlijk gedaald.

Maar niet bij SV De Toren, wij hebben de Corona periode van 2 jaar goed doorstaan.

En hebben zelfs een kleine ledenplus mogen constateren.

Dus dit is een geweldig applaus voor ons allemaal !

Afscheid van de penningmeester.

Onze penningmeester Jan Schoemaker, wil er per 5 september 2022 stoppen

Dan heeft Jan het met veel plezier 5 jaar gedaan.  Dus we zoeken een opvolger.

Wie meldt zich aan ?

Beste Schakers,

De simultaan met Jan Timman zit er alweer op. En wat hebben we genoten van al die mooie schaakzetten van Jan en zijn tegenstanders. Nu gaan we verder met de interne competitie. Met de afgelopen maandag een bezetting van 9 borden mogen we best tevreden zijn, ook had er niemand een by. Er werd weer als vanouds fanatiek gestreden. Met hier en daar verrassende uitslagen. Dan staat er nog een SOS slotronde ingepland op Dinsdag 2 mei.