Ondanks het gure weer, was het weer goed toeven in de Steenen Camer

Ook waren er weer twee nieuwe aspirant leden naar SV De Toren gekomen.

De mannen Daniël en Sjaak, speelden de eerste avond tegen elkaar in een uitermate boeiende partij, met winst voor Sjaak.

Met 30 schakers aan de borden was het weer een gezellige schaakavond.

Ook waren er drie nieuwe aspirant leden naar SV De Toren gekomen.

En natuurlijk wensen we Isolde, Rik en Tobias veel plezier bij De Toren.

Verder is de simultaan met Jan Timman op 4 April op 1 plaats na volgeboekt.

Dus als er nog iemand mee wil doen dan kan dat.

Het was de afgelopen maandag 9 januari, met 24 schakers weer een drukte van belang.

Het SOS team Mook 2 kwam op bezoek, en er waren ook drie nieuwe aspirant leden naar SV De Toren gekomen. We wensen Menco, Jari en Colin nog veel prachtige schaakavonden toe.

Verder is de simultaan met Jan Timman op 4 April op twee plaatsen na volgeboekt.

Dus dat gaat ook weer een mooie happening worden.

Dan heeft een bevriende schaakvereniging ons twee plaatsen aangeboden voor de simultaan met Hans Böhm op 4 Februari om 14:00 uur.  Als daar liefhebbers voor zijn dan hoor ik dat graag.

De eerste schaakavond van het jaar 2023 zit er al weer op.

Voordat je het weet is het alweer Pasen. Het lijkt net of de tijd steeds sneller gaat.

Het was ook leuk om Bart van den Akker weer eens op de club te zien.

Bart, gaat zeker ondanks zijn drukke baan, vaker komen.

Het was weer een zeer geslaagde schaakavond met in totaal 24 schakers. Door afzeggingen en griep werd de Ten to Ten SV de Toren vs DSG Doesburg, Deze keer met Zeven tegen Zeven gespeeld. De beide voorziters hebben de intentie uitgesproken om er een jaarlijkse traditie van te maken. Altijd leuk toch.

Nieuwjaarswens SV De Toren 2023

Het was leuk om na een lange tijd Eef Top weer eens op de club te zien.

Door de computer werd hij als tegenstander aan Fred toegewezen.

Zwart beantwoorde de spannende opening van wit, maar dat pakte in z’n geheel niet goed uit. Met als resultaat een behoorlijk positioneel verlies.

Nu had zwart zijn avond niet want hij kreeg van wit een paardenvork om de oren met als verlies een toren. Okay dat paard werd later wel weer teruggewonnen. Maar nadat  zwart nog een heuse loper had weggegeven. Stond wit er toch echt heel erg gewonnen voor.

Maar door een toren offer van wit, werd zwart eindeloos mat gezet en was de remise een feit.  Wat kan schaken toch verrassend zijn. :-)

5-12-2022 Interne competitie periode 2, ronde 4

Tom Brans