Zaterdag 20 mei vindt het eerste Girls Only Schaaktoernooi in Apeldoorn plaats. Tussen 12.00 en 17.00 uur, kunnen meiden t/m 18 jaar met elkaar de strijd aan op het schaakbord.
Het toernooi wordt gehouden in wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, in Apeldoorn.

De OSBO en ASV organiseren een feest ter gelegenheid van hun 70-jarig en 125-jarig jubileum in Rozet te Arnhem.
Zaterdag 25 juni De OSBO en ASV organiseren een feest ter gelegenheid van hun 70-jarig en 125-jarig jubileum in Rozet te Arnhem. Aanvangstijdstip 9.45 uur.

Op Woensdag 28 oktober sprak ik thuis met Peter. Hij vertelde honderduit over zijn afkomst, zijn beste resultaat, wanneer hij schaaktrainer werd en nog veel meer.

Anna-Maja Kazarian heeft lastminute afgezegd voor het WK schaken. Ze gaat meedoen aan een prestigieus toernooi in Ijsland. Er dus nu een plekje vrijgekomen binnen de delegatie. 

Ruud Janssen heeft de SOS-prijs van uitgeverij New In Chess voor de spectaculairste partij uit de eerste ronde van de KNSB-competitie gewonnen. 

Met een 6 uit 9 score op een Europees kampioenschap is meer dan goed presteren. Met zeer sterke tegenstanders als hindernis, met boeiende en spannende partijen. Het toernooi in vogelvlucht……………

Na een winst partij gister, heeft Catheleijne opnieuw moed verzameld, om het vandaag op te nemen tegen een sterke WIM Tijna Blagojevic  (2307) waar ze remise mee is overeengekomen. Zie deze partij via Chessbomb en zeer goed te volgen.  

Catheleijne speelt op het Europees Kampioenschap. Met 3,5 uit  vijf partijen, speelt ze boven haar stand. Zondag vanaf 15.00 uur  live aan het vierde bord tegen een 2223 rating speelster. Gaat ze die ook winnen??