KNSB Competitie 2009 - 2010


Voorlopige IndelingKlasse 2D

1.	HSC Helmond
2.	Paul Keres 2
3.	Voerendaal 2
4.	ASV
5.	TOREN ARNHEM
6.	DJC Stein
7.	De Stukkenjagers 2
8.	HMC Calder 2
9.	Venlo
10.	Veenendaal

Aankomend seizoen staat dan eindelijk de derby der grootmachten uit Arnhem op ’t program. In ronde 7 treffen we ASV op de IJsselburcht en dat zou ook weleens een belangrijke confrontatie kunnen wezen voor de strijd om het kampioenschap. Goed, eerst maar eens die anderen in de pan zien te hakken…
1. Stukkenjagers 2 - TOREN         26 september 2009
2. TOREN      - HMC Calder 2      31 oktober 2009
3. Venlo      - TOREN         21 november 2009
4. TOREN      - HSC Helmond      12 december 2009
5. Paul Keres 2   - TOREN          9 januari 2010
6. TOREN      - Voerendaal 2      6 februari 2010
7. ASV       - TOREN          6 maart 2010
8. TOREN      - Veenendaal       27 maart 2010
9. TOREN      - DJC Stein       17 april 2010

De aftrap voor TOREN 1 is dus in Tilburg bij de reserves van De Stukkenjagers. Een team van voornamelijk 2100 spelers, van wie César Becx wel de bekendste is. Zij overtroefden ons in 0607 en werden op de slotdag zelfs Kampioen, omdat wij even daarvoor de toen gedoodverfde favoriet Voerendaal 2 in de luren legden.
In de 2de ronde komt degradant HMC Calder 2 op bezoek. Kansloze zaak voor ze in de Eerste Klasse, ondanks de inzet van 16 behoorlijke spelers. In de basis vrijwel allemaal 21-2200 jongens en zijn aankomend seizoen dus vanzelfsprekend favoriet voor de titel in 2D. We kunnen de borst natmaken!
Op de 3de speeldag karren we naar Noord-Limburg om daar aan te treden tegen Venlo. In Maarten Strijbos kennen ze een sterke kopman. Verder over het algemeen veel 2100 werk. Niet te onderschatten!
In de 4de ronde ontmoeten we thuis HSC uit Helmond. Op 1 partij na deden ze het vorig jaar ’t gehele seizoen met z’n achten. Zegt wel wat. Een aantal spelers, waaronder Hugo Faber, Bart Dekker, Sebastiaan en Benjamin Smits bezoeken ook trouw ons Olympus Toernooi. Een degelijk team, maar niet bijzonder.
Zo halverwege het seizoen gaan de Torenaren in Utrecht bij Paul Keres 2 langs voor rondje 5. Nog niet zo lang geleden werd het een krakkemikkig gelijkspelletje. Alle reden om ze straks eens van jetje te geven.
Zoals al eerder gememoreerd bewaart Voerendaal 2 geen goede herinneringen aan De Toren. Aan ons om dat zo te houden in de 6de ronde van de competitie. Ze gebruikten vorig jaar een arsenaal aan spelers. Vaak geen goed teken en kenden dan ook een mager jaar. Sterker nog, pas op de slotdag stelden die jongens in een rechtstreeks degradatieduel met RSC ’t Pionneke het tweedeklasse schap veilig. Het valt te bezien of het aankomend seizoen beter gaat.
De ‘Moeder aller Veldslagen’ staat gepland voor de 7de ronde. De WarLords vanuit het ruwe Zuiden rukken op naar ’t stijve Noorden om daar voor eens en voor altijd korte metten te maken met ze. Deze match is van historisch belang voor De Toren. Daar valt die overwinning in de Beker ’t afgelopen seizoen bij in het niet! Bovenal neemt ongetwijfeld de winnaar van deze kaskraker een voorschot op het kampioenschap…
Kunnen we in de voorlaatste ronde de champagne al aan laten rukken in De Steenen Camer? Het gepromoveerde Veenendaal is een oude bekende. Regelmatig troffen we elkaar al in de PromotieKlasse. Zij hebben weliswaar versterking gekregen in Etienne Goudriaan, maar zullen alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven. Verder zijn o.a. de broers Offringa, Tijmen Kampman, Jef Verwoert en Leo Hovestadt daar actief.
Bij het slotoffensief staan twee Vice-Kampioenen uit 0809 tegenover mekaar: DJC Stein flikte het in 2D en DE TOREN in 2C. Zij hadden in Stefan Simenon de uitblinker met 8 uit 9 en hebben verder een behoorlijke basis met een paar 2200 en enkele 2100 spelers. In het seizoen 0607 gingen we in 3H nog met 5 - 3 ten onder. Bij deze gewaarschuwd!
Als we het gehele seizoen op volle oorlogssterkte zijn, mogen we samen denk ik met ASV en HMC Calder 2 om de titel strijden. We zullen zien!

Individuele Resultaten 0809: 2D, 2C, 3H, 1B