Nieuws in het Kort!


* Bij het nevenevenement van de interland Engeland – Nederland vestigde Willy Hendriks in het Howard Staunton Memorial de aandacht op zich door niemand minder dan Victor ‘de Verschrikkelijke’ in een eindspel af te troeven. Willy zal met z’n eindklassering overigens niet zo tevreden zijn. Glorieus tintje voor Nederland aan dit toernooi is dat Jan Timman met 7 uit 9 de 1ste plaats bemachtigde.
De interland ging voor Nederland verloren met 26½ - 23½. Grote uitblinker aan Engelse zijde was Nigel Short met 8 uit 10.


* Ongeveer tegelijkertijd had FM Theo Hommeles het zwaar te verduren bij het Zürich Jubilee 2009 Open. In de tweede helft wist hij zich nog aardig te herstellen om zo op 5½ uit 9 te komen. De jonge GM Anish Giri behaalde een score van 6 uit 9.
De Oekraïner Alexander Areshchenko eindigde met de Israëliër Boris Avrukh bovenaan. Areshchenko werd tot winnaar van het toernooi uitgeroepen dankzij meer BuchHolz punten.
Voor de fans, de dames Gavrilova en Nikolova bleven steken in de middenmoot.
* In Vlissingen waren van De Toren alleen Nick Beijerinck en Maurice van Eijk actief. Nick deed het prima met 5½ uit 9, getuige ook de TPR van 2170. Maurice moest met 3½ uit 9 in dit loodzware toernooi genoegen nemen.


* De Blitzkrijgers Tje Wing Au, Koen Maassen van de Brink en Fred Beumer speelden met Jan Timman o.a. om het Snelschaakkampioenschap van Nederland in Meppel. Niet verbazingwekkend is dat Tje een van de groepen voor zich opeiste.


* Bram van der Velden, Nick Beijerinck in A en Karl Denys, Niels Matser, Jorick Laan en ondergetekende in B waren van de partij op het weekendtoernooi van de Stukkenjagers. Bram moest helaas wegens griep de strijd al vroeg staken. Nick ging onverdroten door. De hele zomer is hij in touw geweest. Zo hoort dat. Nick scoorde redelijk met 2½ uit 6, TPR 2074, dus verdiende daarmee wel wat ELO punten.
De heren in B wisselden vooral een goede met een slechte dag af. Bij Karl ging het trouwens op en neer. Niels kende een prima zaterdag, maar een beroerde zondag. Hij snoepte als enige van ons toch nog zo’n 15 ELO punten mee. Jorick liep in de aanvangsfase door sterke tegenstand zwaar averij op, maar herstelde zich keurig op zondag. Over die Teunissen kunnen we een lang verhaal houden, maar we houden het kort: kmp! Een ding is zeker, volgend jaar en voortaan elk weekendtoernooi ’s ochtends een bye.
Wel een schitterende actiefoto zoals je ze maar zelden ziet:
        * Tips: Weekendtoernooi van ASV Open Arnhem 2009 op 4, 5 en 6 september.
Niet naast de deur, maar toch: Drents Open op 11, 12 en 13 september.
In Apeldoorn Homburg Open 2009 op 18, 19 en 20 september.
Nieuws Mei 09, Nieuws Juni 09, Nieuws Juli 09